811 kvinder indkaldt for sent til kræftundersøgelse Sygehusene i Region Syddanmark har i 811 tilfælde ikke overholdt den lovpligtige ventetidsgaranti på 14 dage for undersøgelse for brystkræft, efter at der er opstået mistanke om brystkræft i forbindelse med mammografiscreening. 138 af dem har senere fået konstateret brystkræft.

Fjorten dage. Så lang tid må der ifølge den lovpligtige ventetidsgaranti maksimalt gå fra at en mammografiscreening udløser en mistanke om brystkræft til at kvinden er nærmere undersøgt. Men på grund af en fejl i fortolkningen af reglerne er 811 syddanske kvinder de seneste to et halvt år blevet indkaldt for sent til den supplerende undersøgelse. 138 af dem har efterfølgende fået konstateret brystkræft, oplyser regionen i en pressemeddelelse. »Det her er en fejl, der ikke må ske,« udtaler direktør på...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind