Når hjertepatienter sidder hos lægen i praksis, kan 14 simple spørgsmål hjælpe lægen med at forudsige, om patienten er på vej til genindlæggelse eller at dø indenfor få år. Det viser ny, dansk forskning, der netop er offentliggjort i European Journal of Preventive Cardiology. Mere end 428.000 danskere har en hjertesygdom, og hver femte patient, som tilses i almen praksis, er en patient med et hjerteproblem. Og skal de mange hjertepatienter fremover modtage en bedre efterbehandling af deres lidelse, er...
Rehabiliteringen af blodproppatienter halter Patienter, som har haft en blodprop i hjertet, har en forhøjet risiko for at begå selvmord. Det er tegn på, at sundhedspersonalet skal blive bedre til at håndtere behandlingen af patienterne efter blodproppen, mener professor Bo Christensen.
Skriv en kommentar
Hjerteafdeling på OUH får overlæge dedikeret til det nære sundhedsvæsen Ann-Dorthe Zwisler er ansat som professor og overlæge på OUH’s hjerteafdeling, hvor hendes job er at bygge bro mellem det specialiserede sygehus og det nære sundhedsvæsen. En investering, der skal give afkast i form af tid til andre sygehusopgaver, siger ledende overlæge.
Skriv en kommentar
Patienter med diabetes og hjerte-karsygdom får ikke optimal behandling Kun 15 pct. af personer med type 2-diabetes, der også lider af hjerte-karsygdom, er i en diabetesbehandling med hjertebeskyttende effekt et år efter diagnosen, viser ny dansk undersøgelse. Forsker bag opfordrer til bedre support af almen praksis i forhold til at benytte nye behandlingsmuligheder.
Skriv en kommentar
Samarbejde griber usete diabetes- og hjertepatienter På Nordsjællands Hospital finder et systematisk samarbejde om opsporing af diabetes og hjerte-kar-sygdom de patienter, der ellers går under radaren. Arbejdet giver så god klinisk mening, at det kan gå hen og blive standardbehandling, lyder det fra lægerne.
Skriv en kommentar46 fik forkert dosis hjertemedicin som følge af fejl i Sundhedsplatformen Gennemgang af ordinationer til 334 patienter på Herlev og Gentofte Hospital viser, at 46 patienter fik forkert dosis af blodtryksmedicin på grund af en fejl i it-system.
Skriv en kommentar
DSAM-formand efter EMA-gennemgang: Nu er det ikke længere præfaktuelt Da EMA nu har gennemgået forskningsresultaterne omkring hydrochlorthiazid og risikoen for hudkræft, er tiden kommet til at viderebringe oplysningerne til patienterne, mener DSAM-formand Anders Beich, der er været stærkt kritisk over for forløbet. RETTET.
Skriv en kommentarSundhedsstyrelsen advarer om lille øget risiko for hudkræft ved populært blodtryksmiddel Sundhedsstyrelsen anbefaler, at borgere i behandling med hydrochlorthiazid, taler med deres læge, om de skal have ændret deres medicin. Praksislæger har ikke ansvar for at handle proaktivt.
Skriv en kommentar
Regionshospital Randers åbner en akut hjerteklinik Ny akut hjerteklinik skal sikre god og hurtig behandling af akut syge borgere, der mistænker hjertesygdomme.
Skriv en kommentar