Nyt Bispebjerg får fire 'bydele'

Nyt Bispebjerg får fire ‘bydele’ Dommerkomité har valgt britiske BDPs bud på fremtidens hospital og psykiatri i Bispebjerg.

Det bliver et Bispebjerg med fire ‘bydele’ med hver sin unikke identitet, der fra 2025 vil møde tusindvis af somatiske og psykiatriske patienter på det københavnske sygehus.

Det besluttede dommerpanelet i går i konkurrence om hvem, der skal bygge fremtidens hospital og psykiatri i Bispebjerg. 

Vinderen blev britiske BDP i samarbejde med det danske arkitektfirma TKT og Rambøll Danmark.

»Vinderforslaget er valgt, fordi det tænker hospitalet som en by med fire forskellige kvarterer med hver sit særpræg. Fordi de grønne og rekreative områder er tænkt ind som en afgørende del af planen. Og fordi en enkel og konsekvent trafikløsning sikrer ro, tilgængelighed og orientering på området,« siger regionsrådsmedlem Lars Gaardhøj (S), som er formand for projektets politiske følgegruppe, i en pressemeddelelse.

De fire kvaterer kommer til at bestå af det somatiske hospitalskvarter i den nordlige del mod Tuborgvej, det psykiatriske kvarter i den nordøstlige del, det historiske kvarter med administration, forskning og laboratorier i den sydlige, fredede del og et grønt parkkvarter med centralt ankomstområde i midten.

Alt i alt vil byggeriet omfatte 121.000 kvadratmeter nybyggeri og 96.000 kvadratmeter renovering. Byggeriet af et nyt hospital finansieres med 2,95 mia. kr. fra Kvalitetsfonden, mens regionen betaler de 1,03 mia. kr., der er afsat til det kommende psykiatriske hospital.

Nyt Hospital Bispebjerg bliver en sammenlægning af nuværende Bispebjerg Hospital og Frederiksberg Hospital.

Når de nye hospital efter planen står færdigt i 2025, skal det fungere som akut- og områdehospital for ca. 416.000 borgere fra bydelene Bispebjerg, Brønshøj-Husum, Indre By, Nørrebro, Vanløse og Østerbro samt hele Frederiksberg Kommune.

Ny Psykiatri Bispebjerg skal huse en sammenlægning af Psykiatrisk Center København og Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center Bispebjerg.

Skriv kommentar