Ved at udnytte virtual reality kan man muligvis komme et af de store problemer på landets plejehjem til livs, nemlig at mange ældre ikke får rørt sig nok. Jon Ram Bruun-Pedersen fra Multisensory Experience Lab ved Institut for Arkitektur og Medieteknologi på AAU København har sammen med fysioterapeuterne på det københavnske plejehjem Akaciegården testet to interventioner. Én, hvor der blev sat store tv-skærme op foran motionscyklerne i aktivitetsrummet, hvor der kørte videoer med forskellige virtuelle landskaber, og én, der går skridtet...

Ambulante forløb er en succes hos indlæggelsestruede borgere Medicinsk Afdeling på Regionshospitalet Randers har succes med et nyt hurtigt ambulant forløb for indlæggelsestruede borgere. De ambulante forløb øger både tryghed og tilfredshed blandt de berørte patienter og giver plads til flere patienter i fremtiden.
Skriv en kommentar
Regionshospitalet Randers får ny hospitalsdirektør Henrik Larsen bliver ny hospitalsdirektør for Regionshospitalet Randers.
Skriv en kommentar
Lægen skal rådgive om smartwatches, men hvem skal rådgive lægen? Wearables, såsom smartwatches, er på nuværende tidspunkt ikke et hjælpemiddel i almen praksis. Men med de rette indsatser er der stort potentiale, lyder det fra Thomas Purup, bestyrelsesmedlem i DSAM.
Skriv en kommentar
Geriatrisk rejsehold på AUH sætter fokus på ældre patienter på tværs af afdelinger Læger fra Ældresygdomme på Aarhus Universitetshospital har taget initiativ til Projekt Geriatrisk Rejsehold, som skal understøtte andre hospitalsafdelinger på hospitalet og i resten af Region Midtjylland med at implementere kompetenceløft omkring ældre patienter.
Skriv en kommentar
Efter besøg af rejsehold fra geriatrien: Ændrede arbejdsgange hos Infektionssygdomme Infektionssygdomme på Aarhus Universitetshospital var de første til at få besøg af et nyt geriatrisk rejsehold, og det ledte til store ændringer i arbejdsgangene omkring ældre patienter. Både personale, patienter og pårørende er rigtig glade for de nye tiltag, siger kvalitetskoordinerende sygeplejerske.
Skriv en kommentar
Snævre rammer for kønsopfattelse påvirker mental trivsel Vanskeligheder med under opvæksten at leve op til andres kønstypiske forestillinger øger risikoen for psykiske problemer i voksenalderen, viser nyt studie fra den nationale befolkningsundersøgelse Projekt SEXUS.
Skriv en kommentar
»Jeg har aldrig haft behov for at skulle være leder af titel« Selvom Dorte Høst altid har haft interesse for ledelse og varetaget ledelsesopgaver, har hun haft svært ved at se sig selv i de formelle ledelsesstrukturer i sundhedsvæsenet. Gennem årene og samtaler med en erhvervspsykolog, har hun fundet sin egen vej ind i ledelse.
Skriv en kommentar
Professor inden lovbehandling: Sundhedsklynger må ikke ende med overorganisering og hensynsbetændelse Sundhedsklyngerne skal have en chance, men de kommer ikke uden udfordringer, siger professor Janne Seemann. Specielt er det vigtigt, at klyngerne ikke ender i overorganisering, og at samarbejdet med de praktiserende læger lykkes.
Skriv en kommentar
Ny professor ved Klinisk Institut på Aalborg Universitet Jakob Udby Blicher er fra 1. februar ny klinisk professor ved Klinisk Institut på Aalborg Universitet. Han ser frem til at kunne gøre en forskel for patienter med ALS og demenssygdom.
Skriv en kommentar
SARS-CoV-2 kan fortsat findes i tarmen efter en negativ PCR-test i halsen Selvom en halspodning og en PCR-test viser negativ for COVID-19, kan virus stadig findes i tarmen. Det kan have betydning for, om blandt andet ældre og børn kan fortsætte med at smitte med coronavirus, selv efter de er blevet testet negative.
Skriv en kommentar
Praktiserende læger har meget individuelle måder at håndtere patienter med symptomer på nedre luftvejsinfektioner Nyt dansk studie belyser, hvilke tanker og overvejelser de praktiserende læger gør sig, når de håndterer patienter med en mulig nedre luftvejsinfektion. Der er ret store forskelle mellem lægerne i deres tilgang til patienterne, siger forsker.
Skriv en kommentar