Vi gør det bedre, end Bolwig tror

?KORT SAGT? PÅ Dagens Medicins debatsider refererede i nr. 5/05 professor Tom Bolwigs udtalelser til Information om praktiserende læger og depressionsdiagnostik. Ifølge Tom Bolwig har praktiserende læger kun otte minutter til at diagnosticere en depression, hvilket man naturligvis ikke kan.

Men sådan foregår det heller ikke i min klinik eller hos de kolleger, jeg kender.

Ved tidsbestillingen vil enten sekretæren eller jeg i reglen få en anelse om, hvad det drejer sig om. Vi kan så enten give patienten en samtaletid, typisk en halv time, nogle få dage senere. Eller ? hvis det skønnes, at patienten skal vurderes akut ? en kort tid på ca. 10 minutter samme dag, efterfulgt af en længere samtaletid snarest muligt.

VI ALMENMEDICINERE bruger rigtig megen tid på depressioner, både til diagnostik og behandling og herunder til opfølgende støttende samtaler. Mange er i supervisionsgrupper, og jeg synes faktisk, at vi er rigtig gode til at diagnosticere og behandle depressioner.

Professor Tom Bolwig skal være velkommen til at komme på besøg i almen praksis, hvor langt de fleste depressioner diagnosticeres og behandles.

Ursula Brøndum, Alment praktiserende læge, Brøndby Strand

Skriv kommentar