Vagtplaner for 1813 opererer konsekvent med underbemanding 1813 havde i 4 ud af 10 dage i 2016 vagtsat mindre personale, end der ifølge normeringen burde være.

En gennemgang af vagtplanerne på Region Hovedstadens akuttelefon 1813, som P4 København har foretaget, viser, at i næsten 4 ud af 10 dage i 2016 var der i planerne vagtsat mindre personale, end der ifølge normeringen burde være. I de fem første måneder af 2017 var tallet 25 pct., skriver Danmarks Radio.

Den praksis undrer Kjeld Møller Pedersen, der er professor i sundhedsøkonomi og sundhedspolitik ved Syddansk Universitet.

»Det er absolut usædvanligt, at man ved vagtplanlægningen regner med underbemanding. Fordi hele idéen med vagtplanlægning er jo i virkeligheden at sørge for, at der er det personale, der skal til, siger han til Danmarks Radio.

Ifølge Region Hovedstaden vil ledelsen typisk tilkalde ekstra personale på selve dagen, når den kan se, at der er underbemanding i vagtplanen. Hvor mange medarbejdere, der faktisk har været på arbejde de enkelte dage, kan regionen dog ikke dokumentere.

Kommentarer

 1. Sic! Igen en information som vi i regionsrådet ikke har fået! Administrationen informerer ikke politikerne om problemerne jfr. de tragiske meningitis patienter, hvor nye tilfælde er dukket op efter pressens ihærdige indsats sammen med patienternes pårørende. Det er helt uacceptabelt og bør få konsekvenser for de ansvarlige. Hvordan kan vi politikere prioritere fornuftigt, nå de informationer, vi får, ikke er retvisende? I september 2015 offentliggjorde Finansministeriet et nyt regelsæt der omfattede 7 punkter for embedsmænd pga. en række enkeltsager, der havde sat et kritisk lys på emnedsværket: Syv centrale pligter fir embedsmænd i centraladministrationen – Kodex VII:
  1) Lovlighed
  2) Sandhed
  3)Faglighed
  4)Udvikling og samarbejde
  5) Ansvar og ledelse
  6) Åbenhed om fejl
  7) Partipolitisk neutralitet

  Bedøm selv om alle disse punkter er overholdt i 1813 sagerne…
  Bedrøvet hilsen fra Niels Høiby

Skriv kommentar