Den amerikanske lægemiddelmyndighed FDA advarer mod anafylaksi, anafylaktisk shock og andre overfølsomhedsreaktioner, der forekommer ved brug af intravenøs Varubi (rolapitant) fra Tesaro hos patienter med kræft. Det skriver Medscape. Varubi forebygger mod kvalme og opkastning i forbindelse med kemoterapi hos voksne. Patienter bør spørges om de er overfølsomme over for nogen som helst bestanddel af produktet herunder sojabønneolie, skriver lægemiddelproducenten Tesaro ifølge Medscape. Da der også er krydsreaktioner over for andre allergener, bør patienter med kendt allergi over for bælgfrugter...
Tillæg af isatuximab til standardbehandling forbedrer udfaldet ved myelomatose Isatuximab plus standardbehandling giver bedre progressionsfri overlevelse, længere respons og højere responsrater, viser nyt studie offentliggjort på ASCO. Isatuximab kan blive rygraden i en ny behandling og forbedre udfaldet for patienter med denne uhelbredelige sygdom, siger forsker.
Skriv en kommentar
Stort danskledet studie på ASCO: Voldsom forbedring i behandling af livmoderkræft Tillæg af dostarlimab til standardbehandling ved livmoderkræft giver markant forbedret progressionsfri overlevelse og overlevelse. Specielt patienter med højt udtryk af dMMR ser ud til at have gavn af behandlingen. Dette bliver den nye standard inden for kort tid, siger den danske overlæge og ledende forsker bag studiet, der er præsenteret på ASCO.
Skriv en kommentarBiosimilar til bryst- og mavekræft får godkendelse i USA FDA godkender første biosimilar til behandling af visse typer bryst- og mavekræft.
Skriv en kommentarAmerikanske myndigheder advarer mod tests for kræft i æggestokkene Uvirksomme tests for ovariecancer kan i værste fald forsinke effektiv behandling af kvinder, der har forhøjet risiko for at udvikle sygdommen, advarer de amerikanske lægemiddelmyndigheder.
Skriv en kommentarFDA trækker godkendelse af Avastin tilbage De amerikanske lægemiddelmyndigheder FDA har valgt at trække godkendelsen af Avastin til behandling af brystkræft tilbage med øjeblikkelig virkning. I Europa er Avastin stadig godkendt til brystkræftbehandling.
Skriv en kommentar
Senfølger får en central plads i Sundhedsstyrelsens oplæg til Kræftplan V Det stigende antal kræftpatienter, der lever med senfølger efter deres sygdom, er i fokus i Sundhedsstyrelsens oplæg til Kræftplan V. Det glæder leder af forskningscenter for senfølger af kræft, der mener, at senfølger hører til i det specialiserede sundhedsvæsen.
Skriv en kommentar
Ny metode til at screene for livmoderhalskræft hæver screeningsintervallet fra tre til fem år Når kvinder i alderen 30 til 59 år fremover screenes for livmoderhalskræft, vil alle prøver blive undesøgt for HPV-virus. Med denne metode bliver potentielle celleforandringer opdaget meget tidligt, og derfor kommer screeningen hvert femte år i stedet for hver tredje.
Skriv en kommentar
Stort internationalt studie: Adjuverende pembrolizumab øger den sygdomsfrie overlevelse ved blærekræft Adjuverende pembrolizumab kan på samme måde som adjuverende nivolumab forbedre den sygdomsfrie overlevelse for patienter med blærekræft. Det bliver formentlig en del af behandlingen til højrisikopatienter med blærekræft, men vi bør måske gå til behandlingen på en helt anden måde, siger overlæge.
Skriv en kommentar
Aarhus-kræftskandale: Politiets efterforskning er stadig i gang To personer er fortsat sigtet i sagen, der knytter sig til kræftskandalen på Aarhus Universitetshospital. Politiet har brug for mere tid til efterforskningen, lyder det nu fra anklageren.
Skriv en kommentar
Jonas Egebart: Kræftplan V skal inddrage patienten aktivt i behandlingsforløbet Hvad er vigtigt for dig som patient, er et spørgsmål, som oftere skal stilles til landets kræftpatienter, mener Sundhedsstyrelsens direktør, Jonas Egebart.
Skriv en kommentar
EU giver grønt lys til lovende, ny kombinationsbehandling mod blærekræft EU-Kommissionen har godkendt kombinationen af enfortumab vedotin og pembrolizumab som behandling i første linje til patienter med fremskreden blærekræft. Behandlingen kan fordoble overlevelsen sammenlignet med kemoterapi. Prisen kan dog blive stopklods i Medicinrådet, vurderer professor.
Skriv en kommentar