Udvikling af antibiotikaresistens er en af sundhedsvæsenets største udfordringer, og den bedste metode til at begrænse udviklingen er at udskrive færre recepter på antibiotika. Almen praksis spiller en nøglerolle i at reducere forbruget, og selvom danske læger er rigtig gode til at håndtere antibiotika, er der stadig gode muligheder for forbedring. Det viser to nye studier, som en gruppe forskere fra stjerneprojektet UC-Care på Københavns Universitet har foretaget. Resultaterne blev for nylig præsenteret på WONCA, den internationale kongres for praktiserende...

Praksispersonale skal skelne mellem luftvejsinfektioner med virus og bakterier Ofte bliver patienter med luftvejsinfektioner tilset af sygeplejersker eller medicinstuderende i almen praksis. Derfor skal andre end lægen også kunne diagnosticere luftvejsinfektioner med virus eller bakterier korrekt.
Skriv en kommentar
Danmarks yngste kliniske professor: »Jeg brænder for det, jeg laver, og det kommer med en pris, som jeg er villig til at betale« I Nicolai J. Wewer Albrechtsens sind har der aldrig været tvivl om, hvad han skulle med livet. For landets yngste kliniske professor og overlæge har nøgleordet hele vejen igennem været dedikation, og så har han gjort en dyd ud af at samarbejde med folk, der er dygtigere end ham selv.
Skriv en kommentar
Ny professor skal hjælpe i kampen mod flåt-sygdomme Overlæge Anne-Mette Lebech er ny professor på Rigshospitalet og Københavns Universitet. Med sit professorat skal hun finde en ny metode til at opdage og følge borrelia i nervesystemet.
Skriv en kommentar
Nye behandlinger til tuberkulose og irritabel tarmsyndrom var blandt tophistorierne på andendagen af ESCMID Global ESCMID: Andendagen bød blandt andet på en ny cocktail til behandling af personer med irritabel tarmsyndrom, foruroligende tal for smitte med mæslinger og en immunstyrkende behandling til personer med tuberkulose.
Skriv en kommentar
Ny lærestolsprofessor: »Der kommer mange flere behandlinger for mange flere genetiske sygdomme« Københavns Universitet har udnævnt overlæge Elsebet Østergaard til ny lærestolsprofessor i Klinisk Genetik. Hun vil med sin forskning finde endnu flere svar på, hvor patienternes sygdomme kommer fra.
Skriv en kommentar
Professor fundet til nyoprettet stilling Anders Løkke Ottesen er ansat som professor i tværsektoriel forskning. Forskningsprofessoratet skal stille skarpt på forebyggelsestiltag og lighed i sundhed.
Skriv en kommentar
Ny professor på Rigshospitalet skal teste de gængse intensivbehandlinger Morten Hylander Møller er ny professor ved Københavns Universitet og Rigshospitalet. Hans forskningsfokus vil være på, at patienter på intensivafdelinger får behandlinger, som giver værdi for patienter, pårørende, sundhedsvæsenet og samfundet.
Skriv en kommentar
Tor Biering-Sørensen modtager Lundbeckfondens Young Investigator Prize Modtageren af Lundbeckfondens Young Investigator Prize er professor Tor Biering-Sørensen. Den får han for sin forskning inden for forebyggelse af hjertesygdomme.
Skriv en kommentar
Overdiagnostik oversvømmer almen praksis Danskerne overdiagnosticeres i høj grad, og en del af det foregår i almen praksis, udtaler John Brandt Brodersen, der er speciallæge i almen medicin og professor, og som stod bag et kursus om emnet på årets Lægedage. Medicinen er forventningsafstemning, god kommunikation og tid.
4 kommentarer
Danske forskere udvikler ny genteknologi, der kan teste, hvor godt medicin virker Forskere fra Københavns Universitet har fundet en ny metode til at teste virkningen af medicin. Den nye genteknologi kan være med til at gøre udviklingen af medicin hurtigere og mere præcis.
Skriv en kommentar