Ulighed afgørende for indlæggelser med hjertesygdom Dårligt stillede patienter med diabetes ender oftere på hospitalet med hjerte-kar-problemer, og fald i tilfælde af hjerte-kar-sygdomme over det seneste årti, har det ikke ændret på den socioøkonomiske uligevægt for diabetespatienter.

Engelske diabetespatienter fra dårlige kår bliver dobbelt så ofte på indlagt på hospitalet med hjerteanfald og slagtilfælde i forhold til diabetespatienter fra bedre stillede sociale lag. Det viser ny forskning, der er ofentliggjoret på EASD-kongressen i Berlin. I studiet finder forskerne, at selvom der generelt i befolkningen er sket en forbedring i forhold til behandling af hjerte-kar-sygdomme over det seneste årti, er der stadig ulighed blandt personer med diabetes. »Vores studie indikerer en grundlæggende socioøkonomisk forskel i forhold til udfaldet...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind