Stærk kobling mellem D-vitaminmangel og diabetesrelaterede dødsfald Resultat styrker rationalet om, at det er en god idé at sørge for bred D-vitamin-dækning i befolkningen, da det kan forhindre tidlige dødsfald og ikke er forbundet med negative effekter ved høje niveauer.

Nye forskning, som netop er blevet præsenteret på den årlige kongres for European Association for the Study of Diabetes (EASD), viser, at mangel på D-vitamin er stærkt forbundet med øget risiko for dødsfald, specielt blandt unge og midaldrende og blandt personer med type 2-diabetes. I forskningen, der er foretaget af læge Rodrig Marculescu fra Medical University of Vienna, Østrig, har forskerne undersøgt effekten af lave niveauer af D-vitamin i blodet på overordnet og årsagsspecifik dødelighed for specifikke aldersgrupper. Forskerne har...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind