Udkørende team ­luger ud i ­ældres medicin
Foto: Joachim Rode

Udkørende team ­luger ud i ­ældres medicin Et utal af behandlingsvejledninger fører ofte til, at ældre borgere ender op med alenlange medicinlister. Gitte Krogh Madsen og Dagmar Dalin forsøger at trække udviklingen den anden vej. Ved at køre ud til de praktiserende læger og gennemgå medicinen sammen er der ofte dosisreduktioner eller seponering at hente.

En udtrapning af depressionsmidlet Venlafaxin. Én Enalapril mod forhøjet blodtryk på 10 mg i stedet for to piller a 5 mg for at mindske antallet af piller, patienten skal tage. »Og så foreslår vi, at de faste panodiler, hun får aften og nat, sættes på pause. Ifølge plejepersonalet aftog smerterne hos patienten, da I udskrev Lyrica (angstdæmpende medicin, red.), og panodilerne ser ikke rigtig ud til at have en effekt.« Ordene kommer fra farmaceut Dagmar Dalin og leveres i et...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind