Læger er lette ofre for stress For nylig fastslog en landsdækkende arbejdsmiljøundersøgelse, at mere end hver tredje praksislæge er udbrændt, og over 10 pct. af de udbrændte læger har overvejet selvmord. De høje tal er bl.a. en konsekvens af et øget arbejdspres og en stærk lægefaglig identitet, vurderer stressforsker og eksperter.
»Vi har skabt et system, hvor vi løber med 120 km/t. hele tiden« Gennem flere år ignorerede Camilla Ryge konsekvent de mange symptomer: Hun var ikke stresset! Men indførelsen af Sundhedsplatformen blev hovedet på sømmet for overlægen, som i dag taler åbent om og går i behandling for sin stress.
»Mine børn skulle true med flytte, før jeg erkendte at have stress« En hektisk hverdag og følelsen af ikke at udleve sine lægefaglige værdier fik tidligere praktiserende læge Trine Rønnov til at sygemelde sig med stress. I dag er hun rask og bruger sine erfaringer til at hjælpe andre stressramte læger.
Kjældgaards jagt på en ALS-behandling Anne-Lene Kjældgaard har i det sidste år kørt Danmark rundt med sit lille mobile laboratorium for at samle prøver af blod og rygmarvsvæske hos patienter med ALS. Prøverne skal bruges til Danmarks første nationale biobank over den aggressive og dødelige sygdom og danne grundlag for forskning og Kjældgaards egen ph.d.-afhandling.
Succes med at få de unge læger ind i reumatologien Gigthospitalet i Gråsten har siden 2016 haft succes med at ansætte reservelæger i kombinationsstillinger med lige dele klinisk arbejde og forskning. Ambitionen er at få flere læger til at specialisere sig i reumatologi.
Ny unik biobank risikerer at kuldsejle Ansvaret for højprofileret gigtmedicinsk forskning inden for personlig medicin deles nu ud på alle regioner. Det bekymrer professor, overlæge Merete Hetland.
Det afgørende slag om autoritet Det kan man frygte er konsekvensen af myndighedernes bombastiske kampagne — at den mere handler om at banke medier og kritikere på plads og understrege, at vi, der ved mest, skal bestemme.
Vigtigt at følge de kliniske retningslinjer Vi finder det helt uforståeligt, at Dagens Medicin vil bidrage til at skabe uberettiget bekymring hos svært syge og belastede kræftpatienter.
Manglende data i Landspatientregisteret hos Danmarks Statistik Danmarks Statistiks version af Landspatientregisteret mangler registreringer af ambulante patienters radiologiske undersøgelser. Tidshorisonten for en opdatering er ukendt.
To dogmer om utilsigtede hændelser At henvise til forskellig indberetningskultur efter mere end ti år med et system med lovpligtig indberetning af hændelser, der er udførligt defineret, forekommer langt ude.