Medicinrådet står uden afgørende plan Danske Regioner er med sit reviderede udspil til et nyt Medicinråd kommet et lille skridt videre mod en prioritering af ny dyr sygehusmedicin.
Rådet, der er bygget af elastikker Medicinrådet bygget af elastikker, og det er så dansk, som noget kan være.
Lungemedicinere: Et stort pres bliver taget fra vores skuldre Danske Regioner præsenterede i sidste uge en revideret udgave af modellen for et nyt Medicinråd. Formand for Dansk Lungemedicinsk Selskab, Ole Hilberg, synes, at det er positivt, at prioriteringen fjernes fra den enkelte læges skuldre.
Neurolog-formand: Patienter skal behandles ulige for at blive behandlet lige Danske Regioner præsenterede i sidste uge en revideret udgave af modellen for et nyt Medicinråd.
Reumatologer: Positivt, at der lægges op til vurdering af alle omkostninger ved en behandling Danske Regioner præsenterede i sidste uge en revideret udgave af modellen for et nyt Medicinråd.
Topscorer har ikke fået penge fra industrien Ifølge Lægemiddelstyrelsens liste over sundhedsprofessionelles tilknytning til industrien er Jimmi Nielsen, ledende overlæge i psykiatri, den, der modtager flest penge. Men i virkeligheden har han stort set ikke fået en rød øre.
Oplysninger i register for industrisamarbejder tjekkes ikke Ansvaret for, at registret for industrisamarbejder rummer de rigtige oplysninger, er alene lægernes. Sundhedsstyrelsen tjekker dem kun ved stikprøver.
»Jeg har arbejdet hårdt for at gøre det godt« I et år har formanden for Lægeforeningen heddet Andreas Rudkjøbing.
En million patienter må deles om 32 specialister Det halter med at sikre udredning og behandling til landets godt én million allergikere. Fagområdeuddannelserne og opprioritering af faget i andre specialer udfylder ikke det behov, som allergispecialets nedlæggelse efterlod.
Praksislæger i landområder mærker mangel på allergispecialister Selvom mange patienter kan få hjælp hos egen praktiserende læge, kræver mere komplicerede tilfælde specialiseret behandling.