Torgny Wilckes på soloudstillingen 'Modeller' på udstillingsstedet Officinet i Indre By i København.Foto: Ellen Hyllemose

Torgny Wilcke er både kunstner og overlæge: »Det spændende sker nogle gange, når man laver noget helt andet« KULTURKANYLEN. Torgny Wilcke forsøgte som ung at vælge mellem kunsten og medicinen. Forgæves. I dag arbejder han som overlæge på Gentofte Hospital og er som kunstner aktuel med udstillinger i København og Hamburg.

Hvad betyder kultur for dig?  »Uden kultur ved jeg ikke, hvem jeg ville være. Det er en meget stor del af alt, hvad jeg laver både som læge og kunstner.« Hvordan får du tid til både at være læge og kunstner?  »Da jeg var 21 år, prøvede jeg at vælge mellem kunsten og medicinen. Et liv, hvor jeg havde tid til begge dele, virkede umuligt. Så jeg tog en pause fra kunsten. Men det gik slet ikke. Jeg savnede værkstedet...

Prøv Dagens Medicin gratis i 14 dage

Du får fri adgang til alt indhold, samt vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 14 dage.

Efter 14 dage fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalt abonnement, med mindre du opsiger forinden.

(PS: Som læge/medicinstuderende er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis)

Køb abonnement