Foto: Styrelsen for Patientsikkerhed

»I kunsten søger jeg modpolen til mit arbejdsliv« KULTURKANYLEN Som læge og direktør for Styrelsen for Patientsikkerhed er Anette Lykke Petri til hverdag begravet i videnskab og paragraffer, men i kunsten drages hun af de store irrationelle følelser og stærke viljer.

Hvad banker dit kulturelle hjerte for? »Bøger og billedkunst er nok de to kunstarter, der fylder mest i mit liv på det kulturelle område, og inden for begge kunstarter er det skæbner og de store ukontrollerbare følelser, der interesserer mig. Det står i ret stærk kontrast til mit professionelle liv som læge og embedsmand, hvor alt kan måles og vejes og skal styres efter paragraffer.« »Min interesse for de store skæbnefortællinger bunder i en enorm interesse i den underliggende psykologi...

Prøv Dagens Medicin gratis i 14 dage

Du får fri adgang til alt indhold, samt vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 14 dage.

Efter 14 dage fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalt abonnement, med mindre du opsiger forinden.

(PS: Som læge/medicinstuderende er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis)

Køb abonnement