Foto: les@kaner.dk

Tandsygdom bør dækkes økonomisk som alle andre komplikationer til diabetes Personer med diabetes har forøget risiko for at udvikle parodontitis. Men mens behandling for komplikationer som fodsår, nyrekomplikationer, synsproblemer og hjerte-kar-sygdom sker på det offentliges regning, må folk selv til lommerne, hvis tænderne skal reddes.

Der er en velkendt sammenhæng mellem en diagnose med enten type 1- eller type 2-diabetes og risikoen for at udvikle tandsygdommen parodontitis. Faktisk er risikoen to til tre gange højere for denne gruppe af danskere end hos et sammenligneligt udsnit af befolkningen. Personer med diabetes har også øget risiko for at udvikle diabetiske fodsår, nyrekomplikationer, øjensygdom eller hjerte-kar-sygdom, men mens sygdom i fødder, nyrer, øjne og hjerte bliver betalt af det offentlige, gælder det samme ikke for sygdom i mundhulen....

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind