1. Hvem stemmer Bent Hansens vælgere på? Afgående regionsrådsformand i Midtjylland, Bent Hansen (S), var med 104.064 personlige stemmer suverænt den regionspolitiker i Danmark, der fik flest stemmer ved valget i 2013. Spørgsmålet er, hvor Bent Hansens mange støtter går hen, når hverken han eller en række af regionens andre store stemmeslugere ved 2013-valget genopstiller. Hansens arvtager som socialdemokratisk regionsrådsformandskandidat, 36-årige Anders Kühnau, fik blot 5.969 ved valget i 2013. Kan han arve en stor del af Bent Hansens 0,1...

Radikale er kongemager i Danske Regioner: Vi kan samarbejde til begge sider Der et dødt løb mellem rød og blå blok i bestyrelsen i Danske Regioner. Radikale sidder på det afgørende mandat og er åben for at forhandle med både rød og blå blok.
Skriv en kommentar
Kampen om at blive den stærkeste kvinde m/k ANALYSE: Få tør spå om, hvem der afløser magtfulde Bent Hansen som formand for Danske Regioner. Lunest i svinget ligger tre kvinder – to socialdemokrater og en venstrekvinde. Men deres vej til topposten bliver lang, broget og fuld af tilfældigheder.
Skriv en kommentar38 læger stiller op til kommunalvalget I knap hver tredje kommune er der mindst en kandidat på listen til kommunalvalget, som er læge. Radikale Venstre er det mest populære parti blandt lægerne.
Skriv en kommentar30 læger stiller op til regionsvalget Der er flere læger på valglisterne til regionsvalget i november, end der var ved seneste regionsvalg, viser optælling.
1 kommentar
Professor i virologi: Forebyggelse af RS-virus bør være en både-og-løsning Pas på med at satse for entydigt alene på vacciner som en national strategi til forebyggelse mod RS-virus, advarer professor Allan Randrup Thomsen, København Universitet.
Skriv en kommentar
Regionsrådsformand: »Ingen skal frygte for livet, når de går på arbejde« Hospitalsansatte i Region Hovedstaden udsættes i stigende grad for vold og trusler fra patienter. Nu lover regionsrådsformand Lars Gaardhøj (S) handling og fremhæver introduktionen af såkaldte sikkerhedsassistenter, som et vigtigt redskab til at styrke trygheden på hospitalsafdelingerne.
Skriv en kommentar
Nyt om voldsepisode på hospital: Politiet blev tilkaldt 16 timer før overfald på sygeplejerske Der er kommet nye oplysninger frem i sagen, hvor en kvindelig sygeplejerske blev forsøgt kvalt på Hvidovre Hospital - og hvor hendes kolleger blev udsat for vold, da de kom hende til undsætning.
Skriv en kommentar
Læge overtog omstridt klinik: Tre måneder senere har hun fået forbud mod at behandle børn og unge I en privat klinik på Frederiksberg tilbydes behandling af Myalgisk Encephalomyelitis, også kendt som ME. Sygdommen er omdiskuteret i Danmark, og allerede efter få måneder har den nye ejer af klinikken, speciallæge i almen medicin Louise Rindel Gudbergsen, tiltrukket sig opmærksomhed fra Styrelsen for Patientsikkerhed.
1 kommentar
Nyt håb til kronikere: Forsøgsordning skal flytte dyre behandlinger fra sygehuse til speciallægepraksisser 1. juli træder en treårig forsøgsordning i kraft, der giver regionerne mulighed for at forhandle fortrolige rabatter på tilskudsmedicin og samtidig flytte behandlingen væk fra sygehusene. Ordningen skal slå tre fluer med ét smæk og give flere patienter med kroniske sygdomme hurtigere adgang til innovativ og dyr medicin med offentligt tilskud, samtidig med at industrien øger sin omsætning, mens regionerne sparer penge.
Skriv en kommentar
Juridiske eksperter om lægeligt kørselsforbud: Vi risikerer, at folk ikke går til lægen Eftersom vi ikke ved, om det vil føre til færre overtrædelser af det lægelige kørselsforbud eller ej, hvis politiet automatisk får det at vide, bør vi respektere fortroligheden mellem læge og patient. Det mener sundhedsjurist Kent Kristensen og professor i strafferet Nicolaj Sivan Holst, der begge vurderer, at det vil kunne afholde folk fra at gå til lægen, hvis politiet automatisk får besked.
2 kommentarer
Læger undrer sig: Nyt kolesterolsænkende lægemiddel bruges næsten ikke i Skandinavien Lægemidlet bempedoinsyre kan være en behandlingsmulighed til patienter med højt kolesterol, der ikke kan tåle behandling med statiner, mener hjertelæger fra Aabenraa Sygehus. De undrer sig over, at lægemidlet næsten ikke bruges i Danmark eller i de øvrige skandinaviske lande.
1 kommentar