Styrelse opdaterer vejledning for psykiatrisk behandling af børn og unge Landets øverste sundhedsmyndighed indskærper endnu en gang, at kun speciallæger i børne- og ungespsykiatri må sætte gang i medicinsk behandling af børn og unge psykiske lidelser.

Kun speciallæger i børne- og ungepsykiatri må træffe beslutningen om behandling børn og unge med antipsykotika, benzodiazepiner, stemningsstabiliserende lægemidler (lithium og antiepileptika) og melatonin. Det indskærper Sundhedsstyrelsen endnu en gang i en opdateret vejledningen om medicinsk behandling af børn og unge med psykiske lidelser. I foråret viste tal fra styrelsen, at halvdelen af alle unge patienter, der startede behandling med antidepressiv medicin i 2010, havde fået ordineret medicinen af deres praktiserende læge, men det bør slet ikke kunne ske, da praktiserende læger udelukkende...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind