J. Michael Hasenkam, formand for de Lægevidenskabelige Selskaber, kommenterede i Dagens Medicin Sundhedsstyrelsens evaluering af den kliniske basisuddannelse under overskriften ’Er glasset halvt fuldt eller halvt tomt’. Sundhedsstyrelsens evaluering er foretaget relativt kort tid efter kbu-ordningens indførelse i 2008. Det tager tid at indføre en ny ordning og at få parterne til at finde sig til rette i de nye rammer, og det er derfor både naturligt og forventeligt, at forandringen på dette tidlige tidspunkt ikke er accepteret af alle....
En trist affære: Udenlandske kolleger kommer i klemme Der er brug for, at myndighederne løser problemet med udenlandske læger, der ikke kan få evalueringsansættelse, skriver tre ledende overlæger.
1 kommentar
Koncernklinikker undergraver kontinuiteten DEBAT: Formålet med et samarbejde med en koncern må være, at lægen i endnu højere grad kan være læge i egen klinik, med øget patientkontakt og kontinuitet til følge, skriver FYAM-formand, Thomas Benfeldt Purup.
Skriv en kommentar
Kritikken af masteruddannelsen i personlig medicin skyder ved siden af – men er samtidig yderst relevant REPLIK: Vi kan helt tilslutte os, at der er behov for efter-/videreuddannelse inden for personlige behandlinger, men det passer ikke, at masteruddannelsen i personlig medicin overser den meget specialiserede individualiseret farmakoterapi.
2 kommentarer
Privathospitalerne er en del af svaret i uddannelsen af fremtidens sundhedspersonale Det vil det være helt oplagt at inddrage privathospitalerne som en indgangsvej eller et muligt punkt i uddannelsesforløbene for både nye sundhedsfaglige og sundhedsfaglige, der ønsker at videreuddanne sig.
2 kommentarer
Yngre læger i åbent brev efter nedskæringer i Silkeborg: Vi mister troen på det offentlige sundhedsvæsen I et åbent brev til regionsrådet i Region Midtjylland kritiserer de yngre læger på medicinsk afdeling på Regionshospitalet Silkeborg de besparelser, der netop er blevet besluttet. Hvis besparelserne gennemføres, vil det ødelægge et anerkendt uddannelsesmiljø, skriver de.
Skriv en kommentar
Ingen influenzavaccination hos de praktiserende læger: Er det tænkt helt igennem? Beslutningen om at lukke vaccinationsordningen er et tydeligt negativt signal til almen praksis. Det rejser spørgsmålet om, hvorfor myndighederne ønsker at lukke en velfungerende ordning, skriver Christian Freitag, praktiserende læge i Holte og tidligere formand i PLO.
2 kommentarer
New Public Management i den danske version er godt på vej til at paralysere sundhedsvæsenet Den aktuelle sag på Aarhus Universitetshospital om HIPEC-operationerne og en generel konstruktion i det danske sundhedsvæsen – akutafdelingerne – viser, at sundhedsvæsenet er en kolos på de lerfødder, der er konstrueret ud fra principper fra New Public Management. Historiske fejltagelser i sundhedsplanlægning og den aktuelle kvalitet i byggestyringen af de såkaldte supersygehuse gør kun situationen værre, skriver læge Niels Boye.
Skriv en kommentar
Lægeforeningen advarer: Manglen på speciallæger kan trække tæppet væk under sundhedsvæsenet Snart skal Sundhedsstyrelsen, Indenrigs- og Sundhedsministeriet og Finansministeriet beslutte, hvor mange speciallæger der skal uddannes de næste fem år. Lægeforeningen advarer om forøget mangel på speciallæger indenfor en lang række specialer, hvis ikke der bliver skruet markant op for antallet, der uddannes. Det går ud over patienterne, som år for år får ringere adgang til specialiseret behandling, skriver Lægeforeningens formand, Camilla Rathcke, i dette debatindlæg.
1 kommentar
13 år gammel vejledning er håbløs som lægefagligt redskab KRONIK: DSAM har sammen med to sagkyndige fra Styrelsen for Patientklager (STPK) set på vejledningen om atypiske brystsmerter i forbindelse med dens brug i patientklager. Vejledningen er upræcis og risikerer at vælte sundhedsvæsenet, hvis lægerne bruger den ordret.
4 kommentarer
Lægeformand: Manglen på speciallæger er massiv I Lægeforeningen har vi længe forsøgt at få politikere og myndigheder til at indse, at antallet af hoveduddannelsesstillinger skal øges med cirka 200 om året, hvis vi skal kunne tilbyde alle patienter med behov adgang til specialiseret behandling, skriver formand Camilla Rathcke.
Skriv en kommentar
Ulrich Fredberg: Karkirurgisagen fra Midtjylland er indiskutabelt en skandale Den største af de mange skandaler i karkirurgiskandalen i Region Midtjylland er, at den øverste administrative og politiske ledelse var tonedøve og valgte at ignorere alle de mange faglige advarsler, skriver Ulrich Fredberg, overlæge og regionsrådsmedlem for Venstre.
Skriv en kommentar