Tilbage i 2019 satte et databrud, der skete i forbindelse med overgangen til det nye landspatientregister (LPR3), en stopper for Sundhedsstyrelsens overvågning af hjerteområdet. Efter to år uden de vanlige årlige rapporter om, hvordan det står til med udredningen og udvalgte behandlingsforløb inden for hjerteområdet, har Sundhedsstyrelsen nu genoptaget overvågningen. Det skriver Sundhedsstyrelsen i en pressemeddelelse. Overvågningen af hjerteområdet har fokus på, om udredningsretten for alle patienter, som diagnosticeres med hjertesygdomme, bliver overholdt, samt på ventetider til invasiv diagnostik og...

Efter tre år venter hjertetransplantationscenter stadig på grønt lys Folketinget sagde i 2019 god for brugen af organer fra kredsløbsdøde patienter. Mens transplantationscentret på Aarhus Universitetshospital fortsat venter på klarsignal fra Sundhedsstyrelsen til at udvide antallet af potentielle donorer, forbereder lægerne sig.
Skriv en kommentar
Kardiolog ærgrer sig over, at Medicinrådet dumper lovende ny hjertemedicin I foråret afviste Medicinrådet at anbefale hjertemedicinen mavacamten til patienter med obstruktiv hypertrofisk kardiomyopati. Det ærgrer overlæge Morten Steen Kvistholm Jensen, AUH, fordi der ikke findes andre medicinske behandlinger til patienter med symptomer trods betablokker og calciumkanalblokkere.
1 kommentar
Nye anbefalinger til behandling af epilepsiramte Sundhedsstyrelsen har netop udgivet nye anbefalinger for tværsektorielle forløb til mennesker med epilepsi. Anbefalingerne skal bl.a. hjælpe med at skabe opmærksomhed på de mindre synlige problemer, der kan være forbundet med epilepsi.
Skriv en kommentarHjerteafdeling hårdt presset af personaleflugt Ti af 28 sengepladser på hjerteafdelingen på Esbjerg Sygehus er lukket efter en længere periode med et stort antal opsigelser blandt afdelingens sygeplejersker, skriver JydskeVestkysten.
Skriv en kommentarDanske karkirurger er udbrændte Hovedparten af de danske karkirurger er udbrændte, viser spørgeskemaundersøgelse.
Skriv en kommentar
Bekymring og uvished om hjerterehabiliteringens kvalitet På hjerteafdelingerne er der frygt for, at rehabiliteringen efter hjertesygdom halter, efter at opgaven blev flyttet fra hospitalerne til primærsektoren. Men ingen ved det med sikkerhed, for der mangler data.
Skriv en kommentar
Blødningshæmmende middel øger ikke risikoen for hjerte-kar-komplikationer Studie med dansk deltagelse viser, at tranexamsyre ikke alene reducerer risikoen for alvorlig blødning og behovet for transfusioner, men også at midlet ikke øger risikoen for kardiovaskulære komplikationer signifikant.
Skriv en kommentar
CT er bedst i test ved undersøgelser for åreforkalkningssygdom i hjertet Stort europæiske studie med dansk deltagelse slår fast, at CT-scanning er bedre end koronarangiografi til undersøgelser hos patienter med brystsmerter. Studiet er udgivet i NEJM.
Skriv en kommentar
Reportage: Bypass på bankende hjerte gennem et nøglehul Ved et nyt behandlingstilbud på Rigshospitalet fik patient nummer 22 for nylig en bypass på bankende hjerte gennem tre små huller i siden og et lille snit i brystet. Mens andre patienter ser frem mod oversavet brystben, måneders genoptræning og mobilisering efter en bypass, er patient nummer 22 måske allerede tilbage på golfbanen om tre uger.
Skriv en kommentar
Screening for aortaaneurismer: Usikkerhed om finansieringen efter ministersvar Der er ikke taget stilling til finansieringen af et nationalt screeningsprogram for abdominale aortaaneurismer, fremgår det af et svar fra sundhedsministeren til Folketingets sundhedsudvalg. Svaret bekymrer professor i karkirurgi.
Skriv en kommentar