Foto: Privat

Sundhedspolitikere skal vurdere national screening for abdominale aortaaneurismer Fremtrædende karkirurger mødte for få uger siden op i Folketingets sundhedsudvalg for at orientere om, hvorfor de mener, at der bør indføres et nationalt screeningsprogram for abdominale aortaaneurismer. Sygdommen koster årligt omkring 200 menneskeliv.

Det danske sundhedsvæsen kan for en beskeden udgift indføre et nationalt screeningsprogram for abdominale aortaaneurismer. Screeningsmetoden er let, hurtig, ufarlig og sikker, og den vil årligt kunne redde ca. 200 mænd fra at dø på grund af en bristet aortaaneurisme. Det var hovedbudskaberne til Folketingets sundhedsudvalg, da de to karkirurgiske professorer Jes Lindholt og Kim Houlind tirsdag 8. februar havde foretræde for Folketingets sundhedsudvalg. Karkirurgernes budskaber blev godt modtaget blandt sundhedspolitikerne, fortæller formanden for Folketingets sundhedsudvalg, Jane Heitmann (V). »Vi...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind