Borgere med type 2 diabetes skal uanset bopæl sikres en evidensbaseret rehabiliterende sundhedsindsats. Det er målet med en ny, national klinisk retningslinje, som Sundhedsstyrelsen har sendt i høring hos blandt andet faglige selskaber, regioner og kommuner. Den kliniske retningslinje indeholder en række anbefalinger til indsatser, der kan forebygge komplikationer og forbedre helbredstilstanden for gruppen af borgere med type 2 diabetes, der kan medføre en række senkomplikationer såsom hjertekarsygdomme, nervekomplikationer, nyresygdom, tandsygdom og fodsår. Retningslinjen forholder sig blandt andet til diætbehandling, fysisk aktivitet og patientuddannelse, og...

Børns første leveår er centrale i forebyggelsen af fedme Der skal sættes ind så tidligt som muligt for at forebygge overvægt blandt børn. Det mener to professorer, der peger på, at sundhedsplejersker skal have flere redskaber til at løfte opgaven.
Skriv en kommentar
Lokalt samarbejde kan fremme forebyggelse af diabetes Børnefamilier kan komme til at leve sundere, når flere aktører i lokalsamfundet bliver aktiveret, og det kan forebygge diabetesrelaterede sygdomme. Det er budskabet, efter diabetescenter har gennemført projekt på Bornholm.
Skriv en kommentarLæger og kommuner behandler ikke yngre diabetespatienter tilstrækkeligt Også yngre patienter under 45 år får type 2-diabetes, men sundhedsvæsenet er ikke rustet tilstrækkeligt til at tage sig af den yngre patientgruppe, peger forskere på.
Skriv en kommentarHækkerup: Sundhedstjek skal nytænkes Regeringen vil i samarbejde med centrale aktører inden for sundhedsvæsenet gennemtænke, hvordan systematiske helbredsundersøgelser i almen praksis tilrettelægges bedst muligt.
Skriv en kommentar
Kræft er den hyppigste dødsårsag blandt personer med type 2-diabetes Hjerte-kardødeligheden blandt personer med type 2-diabetes er næsten halveret på 18 år, viser stor undersøgelse. Kræft er nu den hyppigste dødsårsag, og det kalder på nye behandlingsstrategier, mener forsker.
Skriv en kommentar
Nomineret til Den Gyldne Tråd 2024: Langt sejt træk kan nu aflæses i diabetestal Efter ni år kan resultaterne i Tingbjerg Changing Diabetes begynde at aflæses på bundlinjen. Til stor glæde for forskningsleder Paul Bloch, der i øjeblikket arbejder på en udbredelsesmodel. Initiativet er et af tre nominerede til ‘Den Gyldne Tråd’ 2024, som hylder det tværsektorielle samarbejde i det nære sundhedsvæsen.
Skriv en kommentar
Ny karkirurgisk afdeling skal styrke forebyggelsen i Region Sjælland Et løft til behandlingen for patienter i risiko for benamputation, og en styrkelse af samarbejdet med primærsektoren om patientforløbene, er blandt de definerede opgaver for den nyetablerede karkirurgiske afdeling på Sjællands Universitetshospital, Roskilde, der blev indviet onsdag.
Skriv en kommentar
Medicintilskudsnævnet anbefaler at ændre i tilskud til populær diabetesmedicin Det generelle klausulerede tilskud til diabetesmedicin baseret på GLP-1-analoger, som eksempelvis vil omfatte Ozempic, skal ændres til enkelttilskud, lyder en anbefaling fra Medicintilskudsnævnet.
Skriv en kommentar
Dansk opfindelse kan måle de første tegn på syreophobning hos patienter med kronisk nyresygdom Forskere fra Danmark har udviklet et analyseapparat, der kan måle syreophobning i urinen, før man kan måle det i blodet. Apparatet gør det muligt at identificere de patienter med kronisk nyresygdom, der har øget risiko for hurtig sygdomsprogression.
Skriv en kommentar
Indvandrere modtager dårligere diabetesbehandling end etniske danskere Et stort studie af en kvart million borgere med type 2-diabetes viser, at indvandrere i Danmark oplever dårligere regulering af sygdommen og ringere behandling end etniske danskere.
Skriv en kommentar
EASD: Eksperter fra hele verden udgiver rapport om personlig medicin inden for diabetes En ny international konsensusrapport, som netop er udgivet i Nature Medicine, samler resultater fra 15 systematiske evidens-reviews på området for personlig medicin inden for diabetes.
Skriv en kommentar