Den stramme økonomiske styring af sundhedsvæsenet har grundlæggende haft den ønskede effekt. Det konkluderer to af de eksperter, der har været med til at analysere den hidtidige styring af sundhedsvæsenet for regeringens tværministerielle styringseftersyn. »Styringsinstrumenterne har samlet set givet en øget aktivitet i sundhedsvæsenet, hvilket også har været målet. Det er dog overordentligt svært at vurdere effekten af det enkelte instrument,« siger Mickael Bech, der er sundhedsøkonom og direktør for VIVE. Han har været en af redaktørerne bag den ene...

Lose: Sundhedsvæsenet skal sættes fri Regionernes formand vil have en kulturændring i styringen af sundhedsvæsenet. Afskeden med to procent-kravet skal gøres permanent, og fokus skal flyttes fra incitamenter til indhold, lyder det fra Stephanie Lose som optakt til økonomiforhandlingerne.
Skriv en kommentar
Det går o.k., men pulsen er høj Det er en broget butik, som Stephanie Lose arver, når hun bliver formand for Danske Regioner. Vi har bedt fire erfarne observatører – to læger og to økonomer – om at vurdere 14 udvalgte dele af sundhedsvæsenet. De tegner et billede af gode præstationer, når det gælder produktivitet, det faglige niveau, akutområdet og kræftindsatsen. Derimod halter forebyggelse, sammenhæng og især psykiatrien.
Skriv en kommentarSådan har eksperterne vurderet sundhedsvæsenets helbred To læger og to sundhedsøkonomer sætter tal på sundhedsvæsenets helbredstilstand.
1 kommentar
Undersøgelse blandt læger og sygeplejersker: Travlhed og mangel på personale går ud over patienterne Danske hospitaler lider under travlhed og underbemanding, og det går ikke kun ud over de ansatte, men også patienterne. I nogle tilfælde har det været med til at forværre patienters tilstand. Det viser en undersøgelse, som er lavet blandt medlemmer af Yngre Læger, Overlægeforeningen og Dansk Sygeplejeråd.
Skriv en kommentarRegion Hovedstaden vil forbedre Sundhedsplatformen og akutområdet i ny budgetaftale Region Hovedstadens budget for 2019 er på plads, efter et politisk flertal har forhandlet en aftale hjem, der giver flere penge til Sundhedsplatformen og akutområdet.
1 kommentar
Ny plan skal sætte kursen for midtjyske hospitaler Politikere i Region Midtjylland vil have en ny hospitalsplan. Regionsrådsformand Anders Kühnau ønsker, at planen skal gøre op med »matrikeltænkning« og »udvikle stærke faglige miljøer på regionshospitalerne«. Overlægernes formand advarer mod at haste en ny plan igennem.
Skriv en kommentar
Ekkoet efter Bent ANALYSE. Arven efter Bent Hansen er tung. Selv om hans arvtager er avanceret pænt, er regionerne for første gang siden deres oprettelse uden en eneste repræsentant i toppen af sundhedsvæsenets magthierarki.
Skriv en kommentar
Den skotske patient Mens Danmark fortsat venter på et udspil fra regeringen om det nære og sammenhængende sundhedsvæsen, tog Skotland i 2016 skridtet til den største nationale sundheds- og socialreform i 70 år og arbejder fortsat på at få konstruktionen til at fungere. Det er en vanskelig opgave at integrere opgaverne i hospitals- og primærsektoren under én fælles organisation og ledelse, som også omfatter kommunernes sundheds- opgaver.
Skriv en kommentarTo klare gevinster til arbejdsgiverne. Og en til lønmodtagerne Det var smart af arbejdsgiverne at acceptere en så høj lønstigning – det ramte lige ned i musketer-eden og gav samtidig lønmodtagerne en gevinst. Arbejdsgiverne vandt hvad angår spisepausen og lærernes arbejdstid. Og Dennis Kristensens sololøb? Det var helt sikkert clearet med baglandet.
Skriv en kommentar
Syddanmark og Midtjylland er klar til samarbejde om epj Region Syddanmark har valgt samme epj-system som Region Midtjylland, og de to regioner har ambitioner om at samarbejde om udvikling og dele omkostninger i fremtiden.
Skriv en kommentar
Aarhus Universitetshospital skærer 25 overlægestillinger 350 stillinger nedlægges på Aarhus Universitetshospital, heriblandt 25 overlægestillinger. Formand for hospitalets overlægeråd er bekymret for de højest specialiserede funktioner og kvaliteten.
3 kommentarer