Store landsforskelle i antallet af amputationer Antallet af diabetikere, som har fået foretaget amputationer, er tilsyneladende tre gange så højt i København som i Århus, Odense og Aalborg. Diabetesforeningen opfordrer regionerne til at se deres behandlingstilbud efter i sømmene.

Korrektion Artiklen ’Store forskelle i antallet af amputationer’ er baseret på Sundhedsstyrelsens netpublikation ’Tal på diabetes i kommunerne’. Morten Munk Marcussen fra Sundhedsstyrelsens Sundhedsdokumentation fortæller, at han for ganske nylig blev opmærksom på, at netop tallene for amputationer kunne være unøjagtige. Efter en nøjere gennemgang fandt han, at de generelt var beregnet for høje. Fejlene er nu rettet. I tabellen nederst ses de korrekte tal. København og Frederiksberg skiller sig fortsat ud, men spredningen kommunerne imellem er væsentlig mindre. I...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind