Amerikanske forskere har med en app og 300.000 forsøgsdeltageres hjælp kortlagt, hvilke lægemidler der virker bedst ved behandling af migræne. Forskningsresultatet viser, at triptaner nok bør være førstevalget, når hovedpinen skal lindres, mens ibuprofen formentlig bør stå bagerst i medicinskabet. Derudover er halveringstiden for ibuprofen ret kort, hvilket betyder, at lægemidlet ikke er aktivt i kroppen i særligt lang tid Noah Rosen, læge, Northwell Health i New York Det store amerikanske studie bidrager betydeligt til viden om, hvordan forskellige lægemidler...

Stort danskledet internationalt studie: Ældre er oversete inden for migræneforskning Stort danskledet studie i Lancet Neurology sætter fokus på behovet for mere forskning i ældre med migræne. Vi ved ikke nok om migræne hos ældre, eller om de lægemidler, som er godkendt til behandling af migræne, virker lige så godt eller er lige så sikre til ældre, der ofte behandles med mange andre lægemidler for forskellige komorbiditeter, siger leder af Nationalt Videncenter for Hovedpine.
Skriv en kommentar
Overlæge: Behandling af migræne med atogepant er meget sikker Forskere har samlet data fra flere studier for at undersøge, om behandling af patienter med migræne med atogepant i op til ét år er sikkert og veltolereret. Det er det, viser forskningen, og det kan læger nu berolige deres migrænepatienter med, siger leder af Nationalt Videnscenter for Hovedpine.
Skriv en kommentar
Mytedræber: Bloddonation mindsker ikke symptomerne på migræne Der eksisterer en vedholdende idé om, at bloddonation kan mindske symptomerne på migræne. Det kan forskere dog ikke identificere i de danske registre, og det er et halvt søm i kisten til den fortælling, siger forsker.
Skriv en kommentar
Billedkort skal gøre det lettere at diagnosticere og forstå migræne med aura Danske forskere har i samarbejde med internationale kolleger udviklet en serie billedkort, der viser, hvad personer med migræne med aura typisk ser lige inden et anfald af migræne. Billederne skal gøre det lettere at stille diagnosen migræne med aura, ligesom de kan være med til at skabe bedre forståelse af, hvad der sker i hjernen.
Skriv en kommentarEHC: Psykiatrisk sygdom mindsker effekten af CGRP-antistoffer til personer med migræne Personer med migræne har mindre sandsynlighed for at have effekt af CGRP-antistofbehandling, hvis de samtidig har en psykiatrisk sygdom, viser stort studie. Specielt reagerer personer med angst- og frygttilstande dårligt på behandling med lægemiddeltypen.
Skriv en kommentar
Behandlingen af migræne gør landvindinger – men vi må ikke glemme andre former for hovedpine På European Headache Congress var professor og ledende overlæge Lars Bendtsen med til at sætte fokus på behovet for mere forskning i andre hovedpinetilstande end migræne.
Skriv en kommentar
Topforsker: Nye lægemidler og ringe kvalitet af assays i fokus på stor hovedpinekongres Professor og overlæge Messoud Ashina fra Dansk Hovedpinecenter ved Rigshospitalet og leder af Nationalt Videncenter for Hovedpine fortæller, at der til den årlige European Headache Congress især blev talt om behandling med gepanter i den kliniske hverdag, om de kommende lægemidler til behandling af migræne og om, at forskere formentlig ikke kan bruge mange af deres forskningsresultater til noget som helst, fordi de er baseret på unøjagtige målemetoder.
1 kommentar
EHC 2023: Tidlig behandling med CGRP-hæmmer reducerer risikoen for migræneanfald Nyt studie i the Lancet viser, at hvis man allerede ved de tidligste tegn på et muligt kommende migræneanfald behandler med CGRP-hæmmeren ubrogepant, kan man markant reducere sandsynligheden for, at migræneanfaldet overhovedet er sket.
Skriv en kommentarProteinet NfL sladrer om nerveskader på øjennerven ved den sjældne hovedpinelidelse IIH Forskningsresultat på stor europæisk hovedpinekongres peger på, at neurofilament lightchain måske kan bruges som markør for nerveskader på øjennerven ved idiopatisk introkraniel hypertension. Folk er overraskende syge allerede på diagnosetidspunktet, siger forsker.
Skriv en kommentar
Hovedpine på grund af medicinoverforbrug i fokus på stor hovedpinekongres Hovedpine kan få folk til at overforbruge medicin i en sådan grad, at de udvikler medicinoverforbrugshovedpine. Det er et stort problem i hele verden, siger forskere, som satte problemet på dagsordenen ved European Heachache Congress.
Skriv en kommentar