Fejl skal der være åbenhed om, så vi kan lære af dem. Ellers risikerer vi at begå dem igen. Det burde være indlysende for enhver, der kender til dagligdagen på hospitaler og klinikker og i øvrigt vil patienter og deres pårørende det godt. Men sådan forholder det sig ikke i virkeligheden. Tværtimod ser vi en stigende tendens til, at myndighederne med Styrelsen for Patientsikkerhed i spidsen forfølger den enkelte uheldige læge og behandler i stedet for at fokusere på at...
Klinikerne på OUH står alene når der skal findes en syndebuk Svendborg-sagen viser med al tydelighed, at en ledelse ikke kan fralægge sig ansvaret uden samtidig at fralægge sig anstændigheden. STPS fik deres syndebuk. Ledelsen gik fri.
5 kommentarerHvor gik data hen, da Sundhedsplatformen gik ind? Mulighederne for kvalitetsudvikling er ikke bare forringet, men ofte umuliggjort efter indførelsen af Sundhedsplatformen. Den har medført et tab af værdifulde sundhedsdata, som nærmest må betegnes som uopretteligt.
3 kommentarer
Svendborg-sagen kalder på mere end hurtige slagord og paroler Sagen er principiel og kræver større grundighed, end 1. reservelæge Frederik Philip Treschow lægger op til i sit indlæg i Dagens Medicin. Også derfor er det vigtigt, at den nu kommer for Højesteret.
4 kommentarerVejle stikker ikke af fra de andre sygehuse ved knoglemarvskræft Dagens Medicin bidrager til at skabe usikkerhed og utryghed for danske patienter med myelomatose ved énsidigt og ukommenteret at lægge spalteplads til markedsføring af et enkelt sygehus.
Skriv en kommentar
Træd på bremsen: Vi uddanner for mange læger, men for få speciallæger DEBAT: Man kan ikke løse speciallægemanglen ved at proppe flere ind på medicinstudiet. Tværtimod risikerer vi at skabe en generation af læger, der fanges i et system uden veje videre, skriver Yngre Lægers forperson.
Skriv en kommentar
Hvad blev der af frokosten og fællesskabet? DEBAT: Frokosten spiller en afgørende rolle for trivsel og tilhørsforhold på en arbejdsplads. Derfor skal den fælles frokost tilbage på sygehusene. Det er fagligt, omsorgsfuldt og ordentligt for os ansatte i sundhedsvæsenet, skriver overlæge Hanne Madsen.
2 kommentarer
Hospitalerne skal huske den langsigtede værdi af FADL-vagter DEBAT: Der sker reduktioner af FADL-hold, men hvis hospitalerne ikke prioriterer FADL-vagter, søger de medicinstuderende mod andre arbejdspladser, og hospitalerne mister en værdifuld ressource, skriver formand for FADLs vagtbureau.
Skriv en kommentar
Klinikeres ord skal have større vægt ved indkøb af sundhedsteknologi DEBAT: Hvis ikke læger og andre sundhedsprofessionelle har adgang til den bedste teknologi, så taber patienterne - og sundhedsvæsenet, skriver Mads Koch Hansen, direktør i Medicoindustrien.
Skriv en kommentar
Det andet offer i sundhedsvæsenet Når en borger eller patient skades i sundhedsvæsenets varetægt, er sundhedspersonalet et potentielt ‘andet offer’, og der er behov for langt større fokus på det andet offer. Vi skal passe på dem, der passer på os, skriver Inge Kristensen.
Skriv en kommentar
Stop favorisering af regionsklinikker DEBAT: Det er en udfordring, at lovforslag lægger op til, at regionerne nu får lettere ved at etablere egne lægeklinikker. Argumentet er, at regionsklinikker skal sidestilles med PLO-klinikker og udbudsklinikker, men i realiteten er der tale om en direkte favorisering, skriver Katrina Feilberg fra Dansk Erhverv.
1 kommentar
Pfizer-direktør: Kræftplan V er det perfekte afsæt til en mere strategisk kræftindsats Kræftplanerne har været meget effektive og har løftet niveauet i dansk kræftbehandling og etableret et stærkt fundament. Det giver os gode forudsætninger for med Kræftplan V at gå mere strategisk til værks, ligesom vi ser det i vores nabolande, skriver Lars Møller, managing director, Pfizer Danmark.
Skriv en kommentar