Hospitalsdirektør Torben Stentoft bekræfter over for Dagens Medicin, at Rigshospitalet har administreret de eksterne forskningsmidler på et grundlag, der var i strid med Region Hovedstadens kasse- og regnskabsregulativ. Det nye regulativ, som Region Hovedstaden indførte i 2009, krævede, at alle bilag om udbetalinger fra forskningskonti skulle ses af to sæt øjne — det ene sæt var forskerens, mens det andet skulle være forskerens chef. Rigets direktion udskød imidlertid indførelsen af regulativet, hvilket betød, at der på Riget frem til midten...
Stentoft: Ja, vi indførte regionens regulativ for sent Rigets hospitalsdirektør vil ikke udelukke, at de kunne have forebygget en del af hjertelægernes svindel ved straks at indføre regionens kasse- og regnskabsregulativ tilbage i 2009 frem for at vente med at indføre det til 2012.

»Det har været så let at misbruge forskningspenge« Skandalen med kardiologerne, der misbrugte forskningsmidler til eget brug, ville Rigshospitalet selv kunne have opdaget og stoppet, hvis forskningsmidlerne var blevet administreret af forskeren frem for af finanskontoret, mener Niels Høiby.
Skriv en kommentar
To danske hospitaler er blandt de 20 bedste hospitaler i verden Flere af landets hospitaler er placeret på Newsweeks liste over de 250 bedste hospitaler i verden.
Skriv en kommentar
Problemfyldt forsøg på små drenge: Overlæge på Rigshospitalet meldt til politiet Rigshospitalet er ramt af en opsigtsvækkende sag, hvor den ansvarlige overlæge for et problemfyldt medicinsk forsøg er blevet meldt til politiet.
Skriv en kommentar
Rigshospitalet opretter center til grundforskning i migræne Danmarks Grundforskningsfond har bevilliget 60 mio. kr. til et Center of Excellence for grundforskning i migræne fordelt over de næste seks år. Centeret bliver fysisk forankret på Rigshospitalet.
Skriv en kommentar
Kan kræftforløb i flere hastigheder aflaste et presset sundhedsvæsen? Timingen af især operationer for kræft presser landets højtspecialiserede kirurgiske afdelinger, mener cheflæge Jens Hillingsø, der tog emnet op på årets Danske Kræftforskningsdage i Odense.
1 kommentar
Overlæge overrasket over afvisning fra CHMP: »Jeg håber, at de ombestemmer sig« Det ærgrer Kristian Steen Frederiksen, overlæge hos Rigshospitalet, at et nyt lægemiddel til at behandle Alzheimers ikke har fået en anbefaling fra komitéen CHMP, der hører under Det Europæiske Lægemiddelagentur.
Skriv en kommentar
Rigshospitalet henter karkirurger i det øvrige Europa Karkirurgisk afdeling på Rigshospitalet må til udlandet for at få læger nok. Afdelingen har ansat karkirurgiske speciallæger fra Portugal, Holland og Bulgarien.
Skriv en kommentar
Dagen før skæbnesvanger beslutning: Medicinrådet skal ikke være for restriktivt, mener Sophie Løhde Sundhedsministeren er ‘meget opmærksom på’, at Medicinrådet møder kritik for at give afslag på kræftmedicin, oplyser hun til Dagens Medicin. Sophie Løhdes melding kommer i kølvandet på en ny kortlægning, der viser, at Danmark er mere restriktivt end andre lande, når det gælder anbefaling af nye kræftlægemidler.
2 kommentarer
Ny biomarkør for Parkinsons giver håb om tidligere diagnose Forskere fra blandt andet Danmark har identificeret en ny biomarkør for Parkinsons. Biomarkøren kan måles i en urinprøve og være med til at afgøre, om personer med arvelig risiko har begyndende sygdom. Det er nyt og stort, at vi her har en potentiel pålidelig biomarkør, der er let tilgængelig, siger forsker.
Skriv en kommentar
Centerdirektør: Innovation bliver Rigshospitalets fjerde kerneopgave Rigshospitalets Innovationscenter er nedlagt, og fremover bliver innovation Rigshospitalets fjerde kerneopgave ved siden af forskning, uddannelse og behandling. Det betyder, at innovation på Rigshospitalet ikke længere skal være noget en enkelt afdeling har ansvaret for, men noget hele hospitalet beskæftiger sig med, lyder det fra centerdirektør Martin Magelund.
1 kommentar
Dansk studie tyder på godt nyt til personer med kronisk nyresygdom og hjertesvigt Yngre personer med kronisk nyresygdom og hjertesvigt kan også have gavn af at få indopereret en profylaktisk ICD, viser dansk forskning. Kronisk nyresygdom skal ikke være det afgørende for, om man skal have indopereret en ICD eller ej, siger forsker.
Skriv en kommentar