Søren Brostrøm med løst mundbind
Søren Brostrøm tager nu et skridt op, fra en post som formand for WHO's europæiske bestyrelse, til en plads i verdenssundhedsorganisationens globale bestyrelse.Foto: Joachim Rode

Søren Brostrøm får international toppost Fra maj 2021 bliver Søren Brostrøm en del af WHO's globale bestyrelse. Her vil han arbejde for, at Danmark får sat markante aftryk på de globale sundhedsdagsordener.

Søren Brostrøm er her, der og alle vegne. Og fra maj 2021 er Sundhedsstyrelsens adm. direktør også at finde i WHO’s globale bestyrelse.

Det står klart, efter at Danmark slog Slovakiet i en skriftlig afstemning om at blive nomineret til en post i WHO’s globale bestyrelse, hvor Søren Brostrøm var indstillet som Danmarks kandidat.

»Jeg vil arbejde for, at Danmark kommer til at spille en endnu større rolle på de globale sundhedsdagsordener. Vi skal styrke det i forvejen gode samarbejde mellem Danmark og WHO, hvor vi også historisk har været en vigtig bidragsyder til WHO,« siger Søren Brostrøm i en pressemeddelelse.

Siden 2017 har han været en del af WHO Europas bestyrelse, og han blev sidste år valgt som formand for bestyrelsen. Søren Brostrøm vil fortsat bruge det meste af sin arbejdstid som direktør for Sundhedsstyrelsen. WHO’s globale bestyrelsen mødes to til fire gange om året.

WHO’s bestyrelse er sammensat af 34 personer, som hver især er udpeget af deres respektive medlemsland. Den europæiske region har otte pladser i den globale bestyrelse, hvoraf én plads var ledig i den valggruppe, som Danmark tilhører.

Heunicke jubler

For sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S) er det en stor nyhed, at Danmark vandt afstemningen om en plads i WHO’s bestyrelse.

»Det bringer Danmark med helt forrest i drøftelsen af global sundhed, en dagsorden, som sjældent har været vigtigere. I Danmark vægter vi internationalt samarbejde utrolig højt, ikke mindst i håndteringen af sundhedskriser. Jeg ser frem til at følge arbejdet tæt, og jeg er ikke i tvivl om, at Danmark får en markant stemme i bestyrelsen med Søren Brostrøm, som har stor erfaring både sundhedsfagligt og med arbejdet i WHO,« siger Magnus Heunicke.

Søren Brostrøm ser også flere fordele for Danmark i det tætte samarbejde med WHO, hvor han fremhæver god hjælp WHO’s europakontor i forhold til at genskabe tilliden til børnevaccinationsprogrammet. Han mener, at posten i WHO’s globale bestyrelse giver særdeles god mening for en direktør i Sundhedsstyrelsen

»Vi får nu en styrket platform til at markere danske mærkesager i WHO, som for eksempel universel sundhedsdækning, seksuel og reproduktiv sundhed og rettigheder, nedbringelse af ulighed i sundhed, styrkelse af landenes sundhedssystemer og bekæmpelse af antibiotikaresistens. Et særligt dansk fokus vil desuden være på et styrket globalt sundhedsberedskab og et styrket WHO,« siger Søren Brostrøm.

Med nomineringen skal Søren Brostrøm repræsentere Danmark i WHO’s bestyrelse fra maj 2021 og de følgende tre år.

Skriv kommentar