30 milliarder i ekstra sundhedsudgifter. 10 milliarder i ekstra overførselsindkomster. Og 24 milliarder i tabt produktion. Hvert eneste år. Sådan ser bundlinjen ud, når økonomerne regner på, hvad de svageste grupper i samfundet koster i merudgift for samfundets kasser. Men hvis den sygeste og fattigste del af befolkningen havde samme sundhedsniveau som resten af befolkningen, havde Danmark snildt råd til 4-5 supersygehuse yderligere. Jes Søgaard, sundhedsøkonom og direktør i Dansk Sundhedsinstitut, er manden bag de nye tal. De bliver præsenteret...

Danskernes sundhed går i den forkerte retning Sundhedsprofilen 2021 er offentliggjort, og den viser, at danskernes generelle sundhed udvikler sig negativt. Specielt er der problemer med mental trivsel, overvægt og ulighed i sundhed.
Skriv en kommentar
Eksperter: Ulighed i sundhedsvæsenet skal bekæmpes med forskelsbehandling Kræft er en af mange sygdomme med social slagside. På konferencen 'Kræftdag 2020' diskuterede eksperter, hvordan vi kan komme uligheden til livs.
Skriv en kommentar
Ny rapport fra Sundhedsstyrelsen: Stadig stor ulighed i kræftbehandlingen I morgen afholder Dagens Medicin kræftkonference med lighed i kræftbehandlingen som tema. Emnet blev aktualiseret i dag af en ny undersøgelse, der viser stor social ulighed i forekomsten og behandlingen af kræft.
Skriv en kommentar
»Uligheden slår hårdest igennem for de psykisk syge« Lang ventetid, strammere kriterier fra regionen og mangel på læger gør de psykisk syge mest udsatte, siger praktiserende læge Anne Møller.
Skriv en kommentar
»Vi har mere end 200 patienter med rygerlunger, som ofte bliver genindlagt, fordi vi ikke får dem gjort stabile, og de ikke selv kan klare sig« Uligheden slår bl.a. igennem, når vi ser svære tuberkulosetilfælde, som vi intet kan gøre ved, siger Ole Hilberg, overlæge og professor i lungesygdomme.
Skriv en kommentar
»Patienter med skizofreni er klart den patientgruppe, hvor jeg mærker, at ulighed i sundhed er størst« Uligheden i sundhed er stigende, og lettere psykiske sygdomme bliver oftere prioriteret frem for de svære, siger psykiater Rasmus Handest.
Skriv en kommentar