Åbent løb i plaget region ANALYSE. Bliver det Venstres Jacob Jensen, Socialdemokratiets Heino Knudsen eller måske Dansk Folkepartis Peter Jacobsen, der fremover skal stå i spidsen for Region Sjælland? Regionsrådsformand Jens Stenbæks afgang åbner op for flere mulige konstellationer. Og der er nok af opgaver at tage fat på, ikke mindst lægemangel.

Jens Stenbæk (V) fik kun én periode som regionsrådsformand for Region Sjælland. I december meddelte han overraskende, at han ikke genopstillede til posten ved det kommende regionsrådsvalg, og pegede samtidig på folketingsmedlem og finansordfører Jacob Jensen som sit bud på en kommende regionsrådsformand. Jacob Jensen er efterfølgende udpeget som Venstres spidskandidat til regionsrådsvalget. Over for ham står Socialdemokratiets Heino Knudsen, der har politisk erfaring som byrådsmedlem og medlem af regionsrådet. Medmindre den nuværende mandatfordeling mellem Venstre og Socialdemokratiet forskydes væsentligt...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind