På den årlige fedmekongres Obesity Week har forskere fremlagt flere studier, der viser den effekt, som semaglutid kan have på vægten og vægtrelaterede fysiske og mentale udfordringer. Det drejer sig om de såkaldte STEP-studier, hvor semaglutid bliver målt op imod placebo i forhold til vægttab eller op imod andre behandlinger. Samlet set peger studierne på, at semaglutid kan lede til et markant vægttab og mindre spisetrang – også når man sammenligner med konkurrerende lægemidler. STEP 5 imponerer igen To præsentationer...

Topnyheder fra ADA: Tirzepatide leder til kæmpe vægttab, og nyt lægemiddel reducerer risiko for hjerte-kardød Den årlige kongres for American Diabetes Association er skudt i gang, og vi bringer her en samling af de største nyheder fra kongressens første dag, som bød på interessante studier tirzepatide og med et nyt lægemiddel.
Skriv en kommentar
Patienter med diabetes og hjerte-karsygdom får ikke optimal behandling Kun 15 pct. af personer med type 2-diabetes, der også lider af hjerte-karsygdom, er i en diabetesbehandling med hjertebeskyttende effekt et år efter diagnosen, viser ny dansk undersøgelse. Forsker bag opfordrer til bedre support af almen praksis i forhold til at benytte nye behandlingsmuligheder.
Skriv en kommentar
Triglycerider sladrer om risiko for kroniske fodsår hos personer med diabetes Nyt dansk studie viser, at koncentrationen af triglycerider i en prøve fra fodsår hos personer med diabetes kan bestemme risikoen for, om fodsåret ender med at blive kronisk eller går i sig selv. Det kan gøre det lettere at planlægge behandlingen, hvis man på forhånd ved, at en person med diabetes har høj risiko for at udvikle kroniske fodsår, siger forsker.
Skriv en kommentar
Skrøbelige patienter tilbydes for sjældent ny behandling med SGLT2-hæmmere og GLP-1-receptoragonister Selvom ældre og skrøbelige patienter kan have særlig god gavn af behandling med SGLT2-hæmmere og GLP-1-receptoragonister for type-2 diabetes, hjertekarsygdom og nyresygdom, bliver de alt for sjældent startet op i behandlingerne. Vi skal være bedre til at informere om, at lægemidlerne er sikre at bruge, siger professor og forskningschef i Hjerteforeningen Gunnar Gislason.
1 kommentar
Pilotstudie viser potentiale i tidsbegrænset spisevindue til personer med type 2-diabetes Det er notorisk svært at holde folk fast i diæter, men inden for de seneste år er der set gode resultater med tidsbegrænsede spisevinduer. Nu viser et dansk pilotstudie, at tilgangen måske skal have en plads i behandlingen af personer med type 2-diabetes.
Skriv en kommentar
NSAID øger risikoen for hjertesvigt hos patienter med type 2-diabetes Kortvarig brug af NSAID er i et nyt studie associeret med øget risiko for at blive indlagt for hjertesvigt. Associationen er specielt stærk hos personer over 80 år og hos personer med dysreguleret diabetes.
Skriv en kommentar
Glukagon har reduceret effekt på frigivelsen af triglycerid fra leveren ved overvægtrelateret fedtlever Nyt studie peger på en vis grad af glukagonresistens hos personer med overvægtsrelateret fedtlever. Det kan være en medvirkende årsag til denne patientgruppes øgede risiko for udvikling af hjertekarsygdom.
Skriv en kommentar
Undersøgelse skal klarlægge årsager til diabetespatienters høje risiko for hjerte-kar-sygdom Med en bevilling på 10 mio. kr. i ryggen skal forskergruppe på Aarhus Universitetshospital bl.a. belyse, hvorfor diabetes øger risikoen for blodpropper.
Skriv en kommentar
Tarmhormon viser lovende takter i første kliniske forsøg De første resultater fra humane forsøg med tarmhormonet LEAP2 ser lovende ud. Danske forskere viser, at tarmhormonet sænker appetitten og sænker blodsukkeret efter et måltid. Der er potentiale for at udvikle et fedmemiddel på baggrund af LEAP2, siger forsker.
Skriv en kommentar