
Hjerte-kar


Ny professor på Aarhus Universitet vil forbedre behandlingen af hjertesygdomme Morten Schmidt er ny professor i kardiovaskulær epidemiologi og trials på Institut for Klinisk Medicin på Aarhus Universitet.

Forskellige SGLT2-hæmmere beskytter lige godt mod nyre- og hjertekarsygdom Dansk forskning finder, at når det kommer til hjertekar- og nyreendepunkter, beskytter empagliflozin og dapagliflozin lige godt. Det er meget betryggende at vide, at det tilsyneladende ikke betyder noget, om man giver patienterne det ene eller andet lægemiddel, siger forsker.

Studie: Formentlig høj forekomst af ikke-erkendt kronisk nyresygdom på Lolland-Falster Forskere har estimeret forekomsten af kronisk nyresygdom, herunder ikke-erkendt kronisk nyresygdom, på Lolland-Falster. Forekomsten er måske op i mod en femtedel af befolkningen på øerne, men få ved, at de går rundt med øget risiko for en alvorlig sygdom, siger forsker.

Genetik spiller også en rolle for hjertekarrisikoen ved hudlidelsen hidrosadenitis suppurativa Dansk studie viser, at genetik også er involveret i koblingen mellem hudsygdommen hidrosadenitis suppurativa og øget risiko for hjertekarsygdom og diabetes. Måske kan identificerede proteiner være lægemiddelmål i behandlingen af både hjertekarrisikoen og hudsygdommen, siger forsker.

Overlæge om amerikansk hjertekongres: Danske studier var gode Overlæge og professor Jacob E. Møller er netop vendt hjem fra årets kongres for American Heart Association, og selvom han lagde mærke til flere interessante studier, så han ikke meget, som kommer til at ændre noget for patienter lige her og nu. Et dansk studie imponerede ham til gengæld meget.

Interessant dansk forskning præsenteret på verdens største hjertekongres Den årlige kongres for American Heart Association bød på flere interessante danske forskningsnyheder. Blandt andet viste den danske forskning, at ældre patienter med kredsløbschok formentlig ikke har gavn af en hjertepumpe, og at iltmætningen ikke har nogen betydning for udfaldet for patienter i en hjertelungemaskine.

Tredjedagen på AHA bød på hjertemedicin og genbrug af pacemakere På tredje dag til årets store kongres for American Heart Association blev der blandt andet præsenteret resultater fra studier med en næsespray med blodtryksmedicin, genbrug af pacemakere og hjertemedicin til at beskytte hjertet i forbindelse med kemoterapi.

GLP-1-analogen exenatide gavner ikke patienter i hjertelungemaskine ved bypassoperation Stort dansk studie viser, at det ikke gavner patienter at blive behandlet med GLP-1-analogen exenatide, mens de er i hjertelungemaskine i forbindelse med en bypassoperation eller udskiftning af en aortaklap. Vi skal forske mere i, hvordan vi kan forbedre udfaldet for patienterne, siger forsker.
