Roomservice og ala carte-mad på Hvidovre Hospital

Efter fire års forarbejde kan Hvidovre Hospital i denne måned tilbyder patienterne en helt ny mad og serveringsform. Omkring 150 patienter bliver de første, som ‘udsættes’ for ægte roomservice, hvor de fra 6.september kan ringe fra sengen og bestille mad fra en særlig menu – og få maden bragt op 45 minutter senere, skriver hospitalets blad.

Maden fremstilles af en uddannet kok i et helt nyt restaurationskøkken i hospitalets kælder, hvor et personale på 13 personer tilbereder individuelle portioner. På menuen er f.eks. pocheret laks, let sprængt bryst af unghane med glaserede rodfrugter og mild pebersauce, steak af oksefilet, en stribe små lune retter, smørrebrød, sandwich, frugt, grønt og dessert.

Det nye system skal efter planen omfatte alle afdelinger, og hospitalet forventer ikke, at det kommer til at koste mere at bespise patienterne end tidligere, hvor der var et stort madspild fordi patienterne ikke havde nogle valgmuligheder, hverken hvad angår menu eller spisetidspunkter.

Projektet er inspireret af et hospitalskøkken i Chicago, og det er ifølge hospitalets blad første gang, det afprøves i Danmark.

Nicolai Döllner

Skriv kommentar