Kirurgisk gastroenterologisk klinik på Rigshospitalet har et stående tilsagn fra Hammersmith Hospital i London: Hvis Rigshospitalet og de øvrige tre danske hospitaler, som opererer patienter med bugspytkirtelkræft ikke har ledig kapacitet, står det britiske hospital klar til at hjælpe. London-hospitalet er indstillet på at tage op til ti danske pancreascancerpatienter årligt, fortæller Jens Hillingsø, klinikchef på kirurgisk gastroenterologisk klinik på Rigshospitalet. »Det er vores eneste seriøse mulighed lige nu, hvis hverken vi eller vores kolleger i Odense, Aarhus og Aalborg...
Bugspytkirtelkræft-kirurgien trues af manglende kapacitet Antallet af opererede patienter er ikke den eneste faktor, der betyder noget for dødelighed og behandlingskvalitet, pointerer klinikchef Jens Hillingsø, Rigshospitalet.
Skriv en kommentar
Stort danskledet studie på ASCO: Voldsom forbedring i behandling af livmoderkræft Tillæg af dostarlimab til standardbehandling ved livmoderkræft giver markant forbedret progressionsfri overlevelse og overlevelse. Specielt patienter med højt udtryk af dMMR ser ud til at have gavn af behandlingen. Dette bliver den nye standard inden for kort tid, siger den danske overlæge og ledende forsker bag studiet, der er præsenteret på ASCO.
Skriv en kommentar
Dansk studie skal bane vejen for mere individualiseret kræftbehandling Der er behov for bedre brug af data til at guide vores kræftbehandling i en mere individualiseret retning, siger forsker bag nyt dansk studie.
Skriv en kommentar
To klinikchefer: Hvad med coronavirussens andre ofre? Ophobningen af udskudte operationer under COVID-19-pandemien har skabt lange ventetider for patienter uden særlige rettigheder. Det vil i store træk sige alle dem, der hverken er akutte eller lider af kræft eller COVID-19. Klinikchef fra Aarhus Universitetshospital efterlyser fem konkrete tiltag fra politikerne.
Skriv en kommentar
Prestigefyldt pris til kræftforsker: Har spillet nøglerolle for HPV-vaccinen Professor Susanne Krüger Kjær modtager den kliniske KFJ-pris 2020 for sin enestående forskning i bl.a. HPV-virus og livmoderhalskræft.
Skriv en kommentar
26-årig mor er levende donor for leversyg baby Manglen på hjernedøde leverdonorer til de helt små børn med svær galdevejsatresi har fået Righospitalet til at genoptage sit program med levende donorer. Dagens Medicin har fulgt 14 måneder gamle Cleo, som er patient nummer to i det nye program. Hun fik et stykke lever af sin mor.
Skriv en kommentar