Rigshospitalet har en betydeligt lavere dødelighed inden for bugspytkirtelkræft-kirurgi end de tre øvrige hospitaler, der opererer den form for kræft. På andenpladsen ligger Odense Universitet skarpt forfulgt af Aarhus Universitetshospital, der begge har en dødelighed, der er tre en halv gange så stor, mens Aalborg Universitetshospital er bundskraber med en seks gange så stor dødelighed som på Rigshospitalet. Det er essensen af et dansk studie, hvis resultater blev publiceret i Ugeskrift for Læger i september og omtalt på Kræftens Bekæmpelses...

Stort danskledet studie på ASCO: Voldsom forbedring i behandling af livmoderkræft Tillæg af dostarlimab til standardbehandling ved livmoderkræft giver markant forbedret progressionsfri overlevelse og overlevelse. Specielt patienter med højt udtryk af dMMR ser ud til at have gavn af behandlingen. Dette bliver den nye standard inden for kort tid, siger den danske overlæge og ledende forsker bag studiet, der er præsenteret på ASCO.
Skriv en kommentar
Sundhedsstyrelsen fastslår COVID-19-vaccines effekt hos personer med nedsat immunforsvar Det vil være et fåtal af personer med nedsat immunforsvar, der ikke vil have effekt af en COVID-19-vaccine, meddeler Sundhedsstyrelsen, der anbefaler, at alle lader sig vaccinere mod COVID-19. Udmeldingen kommer i kølvandet på debat om forskning fra OUH.
1 kommentarAarhus trækker landsgennemsnittet ned Styregruppen bag Dansk Neuro-Onkologisk Registers årsrapport finder det utilfredsstillende, at patologiproblemer i Aarhus betyder, at indikatorer på landsplan ikke er opfyldt.
Skriv en kommentar
Danmark er bagefter på personlig medicin Flere studier viser gode resultater, når behandlingen bliver målrettet efter den enkelte patient. Det er vejen frem, siger professor Morten Ladekarl, men Danmark halter efter på området.
Skriv en kommentar
Mirza: Vi er tættere på at skifte standardbehandling Ovariecancerpatienter med tilbagefald kan måske slippe for kemobehandling. Det viser et fase-2 studie, som ekspert i gynækologisk cancer Mansoor Raza Mirza står bag. Et fase-3 studie på området er på vej.
Skriv en kommentar
Danske hospitaler afprøver ny metode til at teste effektiv kræftbehandling Rigshospitalet er i gang med et forsøg, hvor man tester metoden Inditreat til at finde den mest effektive behandling af æggestokkekræft, og Vejle Sygehus sætter gang i et forsøg, hvor metoden testes mod kræft i bugspytkirtlen.
Skriv en kommentarRigshospitalet overvejer at sende kræftpatienter til London Vedvarende problemer med den nationale kapacitet til at operere patienter med kræft i bugspytkirtlen får kirurgisk gastroenterologisk klinik på Rigshospitalet til at overveje at sende patienter til London. Klinikchef håber, at kapacitetsudvidelser vil overflødiggøre muligheden.
1 kommentar
Ny rapport om kønsrepræsentation i klinisk forskning af lægemidler: Der er udfordringer, men generelt en god balance Der er generelt en balanceret repræsentation af kvinder og mænd i klinisk forskning, lyder det fra lektor Jakob Wested, som har været med til at udarbejde en ny rapport om området. På nogle sygdomsområder er der dog en underrepræsentation.
Skriv en kommentar
Vinder: »Det giver lidt vinger at få den topplacering« Efter de seneste år at have ligget et mulehår fra topplaceringen, indtager Rigshospitalet i år førstepladsen i disciplinen behandling af gliom, dvs. kræft i hjernen. Overlæge Benedikte Hasselbalch fra Afdeling for Kræftbehandling på Rigshospitalet kalder kåringen for ‘en cadeau’.
Skriv en kommentar
Lymfomer: Højdosis kemoterapi og stamcelleterapi øger risiko for hudkræft, MDS og AML, men ikke solide tumorer Nyt dansk studie i Lancet Haematology viser, at patienter, der er blevet behandlet for lymfomer med højdosis kemoterapi og stamcelletransplantation, har øget risiko for udvikling af anden kræftsygdom i mange år efterfølgende. Risikoforøgelsen er størst ved MDS og AML, men også risikoen for hudkræft er forøget. Til gengæld er risikoen for udvikling af solide tumorer ikke forøget efter behandlingen.
Skriv en kommentar
Stor europæisk undersøgelse: Brug CT-scanninger af børn og unge med forsigtighed Omfattende international undersøgelse af børns risiko for at udvikle kræft efter CT-scanninger finder en lille ekstra risiko for at udvikle kræft.
Skriv en kommentar