Resveratrol styrker knogleopbygning Rødvinsstoffet resveratrol har en række gavnlige egenskaber, og nu er en ny føjet til listen: Stoffet lader til at have potentiale til bekæmpelse af knogleskørhed.

Som de første har forskere fra Aarhus Universitetshospital påvist, at stoffet resveratrol, der findes i bl.a. rødvin, stimulerer knogleopbygning. Effekten er tidligere vist i mus og rotter, men det danske forsøg er det første, der viser den hos mennesker. Det skriver Aarhus Universitet på deres hjemmeside. De aarhusianske forskeres forsøg var designet til at undersøge, om resveratrol kan hjælpe på metabolisk syndrom, der bl.a. viser sig ved tendens til overvægt, diabetes og knogleskørhed. 66 midaldrende mænd med metabolisk syndrom deltog...

Prøv Dagens Medicin gratis i 4 uger*

Du får fri adgang til alt vores indhold og vores daglige nyhedsbrev tilsendt i 4 uger.

Efter 4 uger fortsætter prøveabonnementet som et alm. betalingsabonnement, med mindre du opsiger forinden.

*Som læge/stud. med. er det digitale abonnement på Dagens Medicin helt gratis

Køb abonnement