Seks projekter får støtte fra Regionernes Medicinpulje på syv mio. kr., der støtter uafhængig forskning. Det gælder bl.a. et projekt om medicinsk cannabis til patienter med nyre-lidelser og et om antibiotika til gravide. Det skriver Danske Regioner i en pressemeddelelse. Projekterne skal undersøge, hvordan medicin kan bruges bedre. Og forskningen støttes af regionerne, fordi lægemiddelindustrien ikke har interesse i projekterne. »De 44 ansøgninger, som Danske Regioner har modtaget i denne runde, vidner om stor interesse fra vores fagfolk. Vi har...

Lægeformand om regionernes lægeplan: »Man sætter kikkerten for det blinde øje, hvad angår manglen på speciallæger« Lægeforeningens formand, Camilla Rathcke, hilser flere af Danske Regioners tiltag velkomne, men hun advarer samtidig mod at udhule speciallægeuddannelsen.
Skriv en kommentar
Stor tilfredshed med hospitalerne blandt patienter Næsten ni ud af ti patienter med fysiske lidelser er tilfredse med hospitalerne, viser en ny måling af patienttilfredsheden. Selvom tilfredsheden er høj, er det de mindre positive svar, der er vigtigt at lytte til, lyder det fra Danske Regioner.
Skriv en kommentar
Overlæge: Vi skal være mere ambitiøse på vores migrænepatienters vegne International Headache Society er kommet med en udtalelse om en ny måde at anskue behandlingseffekt hos patienter med migræne rettet både mod klinikere og beslutningstagere. Med udviklingen af nye og effektive præventive behandlinger kan vi godt tillade os at være mere ambitiøse på vores patienters vegne, siger professor og overlæge, Messoud Ashina.
Skriv en kommentar
Mennesker med ADHD dør tidligere: Eksperter efterlyser bedre behandling Der er flere års forskel på, hvor lang tid kvinder og mænd i snit lever, alt efter om de har ADHD eller ej, viser et britisk studie. Det er ikke overraskende, lyder det fra to psykiatere, der peger på, at der er brug for bedre opsporing, diagnosticering og medicinsk behandling.
3 kommentarer
Nyt forskningscenter skal vise vejen til mere bæredygtig medicin Rationel brug af medicin er en vigtig del af løsningen, hvis sundhedsvæsenets klimabelastning skal mindskes. Centerleder Sidsel Arnspang Pedersen og klimaprofessor Sebastian Mernild fortæller her om arbejdet i Region Syddanmarks nye tværfaglige forskningscenter, der officielt slår dørene op 12. november.
Skriv en kommentar
Medicinrådet får ny forperson Jørgen Schøler Kristensen stopper som formand for Medicinrådet, og der er udpeget et nyt formandsskab for Medicinrådet.
Skriv en kommentar
Hvad skal regionerne med UTH-systemet? Her er Anders Kühnaus plan Formanden for Danske Regioner glæder sig først og fremmest over, at UTH-systemet nu er sikret overlevelse. »Det er vigtigt, at der både kan arbejdes med læring lokalt og på systemniveau, og at anonymiteten og sanktionsfriheden holdes i hævd,« siger Anders Kühnau (S).
Skriv en kommentar
Sophie Løhde: »Debatten om UTH har været noget afsporet« Trods fremskredne planer om at afskaffe rapporteringssystemet for utilsigtede hændelser (UTH) har regeringen nu valgt at overdrage ansvaret til Danske Regioner. Beslutningen møder både ros og bekymring fra centrale aktører i sundhedsvæsenet.
Skriv en kommentar
Rigshospitalet opretter center til grundforskning i migræne Danmarks Grundforskningsfond har bevilliget 60 mio. kr. til et Center of Excellence for grundforskning i migræne fordelt over de næste seks år. Centeret bliver fysisk forankret på Rigshospitalet.
Skriv en kommentar
Nu begynder sidste fase af verdens største kliniske forsøg Arbejdet med at vaccinere deltagere til sidste fase af Danflu-forsøget er i gang. Det går ‘fantastisk’, lyder det fra professor Tor Biering-Sørensen, som fortæller, at studiet kan fortsætte trods Datatilsynets udmelding i foråret, der satte en stopper for andre registerstudier.
Skriv en kommentar
UTH overlever: Flytter til regionerne Ordningen for utilsigtede hændelser fortsætter alligevel, idet en ny aftale flytter ansvaret for patientdatabasen og analyser af rapporteringer fra staten til regionerne.
Skriv en kommentar