Danske Regioner vil være sikker på, at pengene til medicin bliver brugt bedst muligt. Derfor opretter de fem regioner nu en fælles forskningspulje, der skal finansiere undersøgelser af effekt og bivirkninger ved ny medicin kontra gældende standardbehandling. »Der bør være en uafhængig forskning og afprøvning af lægemidlers effekt, og det mener vi både, fordi vi har ofte brug for at vide, hvordan nye lægemidler klarer sig mod gældende behandling, men også fordi netop den type forskning ikke altid har producenternes...
Rabataftale på sygehusmedicin forlænget med tre måneder Danske Regioner og Lægemiddelindustriforeningen (LIF) nåede ikke i mål med forhandlingerne om en ny rabataftale på sygehusmedicin før jul, og derfor er den tidligere rabataftale blevet forlænget med tre måneder.
Skriv en kommentarRegioner søsætter ny plan for skræddersyet medicin Mere individuel og målrettet medicin til hver enkelt patient er målsætningen for en en ny handlingsplan fra Danske Regioner.
Skriv en kommentarRegioner gør klar til at prioritere i ny medicin Radikalt forslag om at prioritere mellem nye lægemidler blev vedtaget på Danske Regioners generalforsamling.
Skriv en kommentar
Steen Werner Hansen skal stå i spidsen for nyt medicinråd Nyt råd skal afgøre, om ny medicin skal tages i brug på danske sygehuse. Regionernes forventer, at det vil betyde, at patienterne hurtigere får glæde af eksempelvis ny kræftmedicin.
Skriv en kommentarRegioner udsætter planer om prioriteringsinstitut Danske Regioners store ønske om, at Danmark opretter et prioriteringsinstitut inspireret af det britiske NICE kommer ikke på bordet, når regionerne indleder de årlige økonomiforhandlinger med regeringen.
Skriv en kommentar
Lægeformand om regionernes lægeplan: »Man sætter kikkerten for det blinde øje, hvad angår manglen på speciallæger« Lægeforeningens formand, Camilla Rathcke, hilser flere af Danske Regioners tiltag velkomne, men hun advarer samtidig mod at udhule speciallægeuddannelsen.
Skriv en kommentar
Medicinrådet får ny forperson Jørgen Schøler Kristensen stopper som formand for Medicinrådet, og der er udpeget et nyt formandsskab for Medicinrådet.
Skriv en kommentar
Hvad skal regionerne med UTH-systemet? Her er Anders Kühnaus plan Formanden for Danske Regioner glæder sig først og fremmest over, at UTH-systemet nu er sikret overlevelse. »Det er vigtigt, at der både kan arbejdes med læring lokalt og på systemniveau, og at anonymiteten og sanktionsfriheden holdes i hævd,« siger Anders Kühnau (S).
Skriv en kommentar
Sophie Løhde: »Debatten om UTH har været noget afsporet« Trods fremskredne planer om at afskaffe rapporteringssystemet for utilsigtede hændelser (UTH) har regeringen nu valgt at overdrage ansvaret til Danske Regioner. Beslutningen møder både ros og bekymring fra centrale aktører i sundhedsvæsenet.
Skriv en kommentar
UTH overlever: Flytter til regionerne Ordningen for utilsigtede hændelser fortsætter alligevel, idet en ny aftale flytter ansvaret for patientdatabasen og analyser af rapporteringer fra staten til regionerne.
Skriv en kommentar
Jørgen Skadborg: Ny overenskomst giver arbejdsro i almen praksis Med et løft af den økonomiske ramme i almen praksis, skal praktiserende læger ikke frygte en ny overskridelse af økonomiloftet lige foreløbig. Det understreger PLO's formand. Samtidig gør han det klart, at den næste aftale skal være langt mere ambitiøs.
Skriv en kommentar