Regioner har svært ved at leve op til ­kvalitetskrav for atrieflimren Første årsrapport om atrieflimren påviser regionale forskelle i kvaliteten af både udredning og behandling. Bedre patientuddannelse kan forbedre prognosen for de mange danskere med atrieflimren.

Flere end 20.000 danskere fik i perioden 1. juli 2017 – 30. juni 2018 stillet diagnosen atrieflimren, og i alt lever flere end 130.000 personer med sygdommen. Men regionernes og hospitalernes evne til at sikre, at udrednings- og behandlingskvaliteten for denne patientgruppe lever op til de fastsatte standarder, varierer betydeligt. Det viser den første årsrapport fra Regionernes Kliniske Kvalitetsudviklingsprogram om atrieflimren. Et eksempel er evnen til at sikre, at mindst 80 pct. af de nydiagnosticerede patienter med atrieflimren får udført...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind