Flere års kamp for at tilbyde borgere i Region Sjælland PCI-behandling på regionens egne sygehuse ser nu ud til at lykkes. Således skal Sundhedsstyrelsen på et møde mandag med Sophie Hæstorp Andersen (S) og Jens Stenbæk (V), regionsrådsformænd i henholdsvis Region Hovedstaden og Region Sjælland, have givet grønt lys til behandlingen, som Roskilde Sygehus hidtil er blevet nægtet. Det skriver Dagbladet Roskilde. »Det er et kæmpe fremskridt. En stor sejr for borgerne i Region Sjælland. Det viser, at det kan betale...
Herning og Roskilde vil have lov til at behandle akutte blodpropper Massiv modstand fra Sundhedsstyrelsen, Hjerteforeningen, DCS og landets største hjertecentre har næppe lukket diskussionen om, hvorvidt hospitalerne i Roskilde og Herning skal have lov til at lave akutte ballonudvidelser.
Skriv en kommentarStatistiker: Region Sjælland bruger min model forkert Data for hjertedødsfald, som Region Sjælland har brugt som dokumentation over for Hjertefølgegruppen, er baseret på forkert brug statistisk model, mener forskeren, der har udarbejdet modellen.
Skriv en kommentarHjertefølgegruppen og Region Sjælland mødtes om akut PCI Sundhedsstyrelsens afvisning af Region Sjællands ansøgning om at udføre akutte ballonudvidelser er i dag blevet diskuteret i Hjertefølgegruppen.
Skriv en kommentar
Roskildekardiolog: Sundhedstyrelsens beslutning er usaglig Sundhedsstyrelsens afvisning af at tillade Roskilde Sygehus at behandle patienter med akutte blodpropper er i strid med lægevidenskabelig evidens. Det mener den ansvarlige overlæge Steen Carstensen. Sundhedsstyrelsen afviser kritikken.
Skriv en kommentarSundhedspolitikere kræver dokumentation for afslag til Roskilde Astrid Krag svarede i dag på spørgsmål fra Sundhedsudvalget. Udvalget ville kende Sundhedstyrelsens begrundelse for, at Roskilde Sygehus ikke får lov til at behandle patienter med akutte blodpropper i hjertet.
Skriv en kommentar
1.340 borgere: Giv Roskilde Sygehus lov til at behandle akutte blodpropper I en underskriftsindsamling bakker 1.340 borgere op om, at Roskilde Sygehus skal kunne behandle patienter med akutte blodpropper. Byrødder bag indsamlingen vil have sundhedsministeren ind i sagen.
Skriv en kommentarRoskilde overvinder lillebrorkompleks Selvtilliden er i top på kardiologisk afdeling på Roskilde Sygehus: Regionssygehuset har lavet ballonudvidelser siden 2008, og kvaliteten er fuldt ud på linje med den, man finder på landets store hjertecentre.
Skriv en kommentar
Ny overlæge ved kardiologisk afdeling på Roskilde Sygehus Ph.d. Susette Krohn Therkelsen er udnævnt som overlæge ved kardiologisk afdeling på Roskilde Sygehus, hvor hun har arbejdet siden marts 2010, først som afdelingslæge siden som konstitueret overlæge.
Skriv en kommentar
Markant dødelighed blandt patienter med KOL efter TAVI Behandling af forsnævret aortaklap kan gøres skånsomt med TAVI, men blandt personer med KOL kommer proceduren alligevel med en betydelig dødelighed inden for det første år efter operationen. Værst ser det ud for personer med KOL, som har oplevet forværring inden for det seneste år inden TAVI ‒ i særdeleshed blandt dem som tilmed ikke tager deres inhalationsmedicin.
1 kommentar
Biomarkør kendt fra hjertesvigt kan potentielt guide screening for atrieflimren Biomarkøren proBNP kan muligvis benyttes til at identificere personer, der har gavn af screening for atrieflimren, viser ny dansk forskning. Det handler om at screene de korrekte personer, så vi kan undgå overdiagnostik, samtidig med at vi kan reducere risikoen for blandt andet stroke, siger forskere.
Skriv en kommentar
Atrieflimren – Hvorfor er det en praksisopgave, og hvad skal vi huske? Oplæg i forbindelse med Sygepleje i Praksis 2023 om atrieflimren ved Axel Brandes, overlæge og klinisk professor, OUH.
Skriv en kommentar