Region Sjælland hyrer neurolog som ny koncerndirektør
Tidligere ledende overlæge på Neurologisk Afdeling, Sjællands Universitetshospital, og nuværende vicedirektør på sammen hospital, Jesper Gyllenborg, bliver koncerndirektør i Region Sjælland.Foto: Region Sjælland

Region Sjælland hyrer neurolog som ny koncerndirektør Jesper Gyllenborg forlader jobbet som lægefaglig vicedirektør på Sjællands Universitetshospital og tiltræder som koncerndirektør i Region Sjælland 1. august.

Efter to år som lægefaglig vicedirektør, træder neurolog Jesper Gyllenborg endnu et skridt væk fra den kliniske hverdag, når han tiltræder som koncerndirektør i Region Sjælland 1. august. Som en del af den øverste ledelse i regionen, skal han sætte sine sundhedsfaglige kompetencer i spil på en ny måde, når han får et særligt ansvar for de sundhedsrettede opgaver i regionen.

»Vi skal styrke de specialiserede tilbud på sygehusene, samtidig med at vi ser mulighederne i de nære, decentrale tilbud, hvor patienterne eksempelvis kan møde sundhedsvæsnet via digitale løsninger. Og så vil jeg arbejde videre på at styrke sammenhængen mellem sygehusenes akutte tilbud og det nære sundhedsvæsen, herunder samarbejdet med eksempelvis kommuner og praktiserende læger,« siger Jesper Gyllenborg i en pressemeddelelse og fortsætter:

»Det bliver også et fokusområde for mig at videreudvikle lægeuddannelsen i Region Sjælland og forhåbentlig være med til at etablere en fuld én af slagsen, samt at understøtte og bygge videre på vores stærke forskningsmiljøer på tværs af både faggrupper og sygehuse i regionen.«

Jesper Gyllenborg er tiltænkt en nøglerolle, hvor han sætter sit kendskab til regionens hospitaler i spil, siger regionsrådsformand Heino Knudsen, og regionsdirektør Per Bennetsen siger, at Jesper Gyllenborg skal være garant for den sundhedsfaglige viden i regionens koncerndirektion.

»Både i kraft af Jespers lægefaglige afsæt og hans erfaring som vicedirektør på regionens største sygehus kommer han med et vigtigt bidrag ind i ledelsesarbejdet af den samlede region. Jeg kender ham rigtigt godt i forvejen og ser meget frem til at få gavn af samarbejdet i hans nye rolle som koncerndirektør. Jesper har haft en central rolle i organisationen under hele corona-indsatsen og har også derfra et solidt indblik i regionens arbejde,« siger Per Bennetsen.

Jesper Gyllenborg har ti års erfaring med ledelse fra stillingen som ledende overlæge på Neurologisk Afdeling på Sjællands Universitetshospital. Privat er han gift, far til tre voksne børn og bor i Roskilde. I sin fritid er han blandt andet aktiv motionscyklist og sejler.

Skriv kommentar