Hver dag lander der flere tusinde epikriser i indbakken hos landets godt 2.000 lægehuse. Epikriserne er et enormt vigtigt dialogværktøj mellem sygehus og almen praksis. Det er her, hvor patienten skriftligt overdrages fra én læge til en anden læge Christian Freitag, praktiserende læge, Holte Det er i denne elektroniske meddelelse, at læger i den primære sektor kan finde et kort sammendrag af patientens sygehistorie og indlæggelsesforløb. Men ifølge Christian Freitag, praktiserende læge i Holte, indeholder epikrisen ofte meget mere information end...

Kommende praktiserende læger: Der skal mere end bedre tid til patienterne til at lokke unge læger til yderområderne Både forperson for Yngre Lægers almen praksisudvalg og formand for FYAM er glade for, at regeringen lægger op til en fremtid med flere almenmedicinere. De tvivler dog på, at bedre tid til patienterne og ydernumre alene kan lokke unge læger til yderområderne.
Skriv en kommentar
Region Nordjylland vil styrke lægedækningen i Fjerritslev Borgerne i Fjerritslev har lige nu kun ét lægetilbud. Region Nordjylland vil derfor sikre borgerne, at de nu får en valgmulighed ved at annoncere to ledige kapaciteter i lægedækningsområdet.
Skriv en kommentar
FAS og Yngre Læger indgår aftale om lægevagt om natten i Vestdanmark FAS og Yngre Læger har indgået en ny aftale med Region Syddanmark, Midtjylland og Nordjylland, som fastsætter vilkårene for de læger, som tager arbejde under de nye vagtlægeordninger i Vestdanmark.
3 kommentarer
Christian Freitag trækker sit folketingskandidatur Den tidligere formand for Praktiserende Lægers Organisation stiller alligevel ikke op til Folketingsvalg. Han kan ikke sig selv i de politiske kampe og promovering.
4 kommentarer
Formanden, der kæmper for den nære relation Selvom det lå i kortene, at Jørgen Skadborg skulle være formand for PLO, blev formandsskiftet mere hektisk end planlagt. Timingen var elendig, men det var hans tur. I forhandlingsrummet kæmper han for at bevare retten til den nære patientkontakt.
Skriv en kommentar
Hospitalers 72-timers behandlingsansvar har fået blandet modtagelse Siden 1. februar har kommunale sygeplejersker i Region Hovedstaden haft en direkte linje til den hospitalsafdeling, der har udskrevet patienten til de kommunale døgnpladser. Det har skabt større tryghed i Ballerup Kommune, hvor afstanden til lægen tidligere virkede lang, men muligheden har også skabt mere travlhed på hospitalsgangene.
Skriv en kommentar
Årlig samtale med multisyge skaber overblik for både borgere og praktiserende læger Manglende rutiner med multisyge patienter fik overblikket til at glippe for Lægerne Kanaltorvet 8 i Albertslund. Men en årlig samtale om kroniske sygdomme bygget op om en ny digital platform har vist sig at give mening for både praktiserende læger og patienter. Gigtforeningen ser også et stort kvalitetsløft ved årlige samtaler.
Skriv en kommentar
Eksperter: Gigtpatienter tager unødig omvej forbi hospital før kommunale træningstilbud Det er uhensigtsmæssigt, at den ikke operative behandling af slidgigt som f.eks. kommunal træning ikke er mere systematisk, mener to professorer. Lige nu tager for mange slidgigtpatienter en unødig omvej forbi hospitalet, inden de får træningstilbud.
Skriv en kommentar
Pakkeforløb med fokus på gentagne indlæggelser er en succes på nogle afdelinger og rammer ved siden af på andre Pakkeforløb til patienter med gentagne indlæggelser er blevet afprøvet i Region Syddanmark. På nogle afdelinger hjælper pakkeforløbet til et forløbsorienteret fokus og overblik over målgruppen. På andre afdelinger har pakkeforløbet ramt ved siden af dagligdagen, siger projektchef bag evaluering af de syddanske pakkeforløb.
Skriv en kommentar
Kras kritik af Sundhedsplatformen i ny bog Det sjællandske sygehusvæsens it-system, Sundhedsplatformen, er kernen i en ny debatbog skrevet på initiativ af overlægerne Niels Bentzon og Jacob Rosenberg og med bidrag fra bl.a. en tidligere sundhedsminister, eksperter inden for økonomi og datalogi samt en lang række sundhedsprofessionelle.
3 kommentarer
OUH-direktør: Antallet af afviste henvisninger skal ned Siden 2017 har praktiserende læger i Region Syddanmark hvert år fået flere af deres henvisninger afvist til psykiatrien og somatikken. På regionens største hospital arbejdes der nu på at nedbringe antallet: »Når vi nu har tal, der indikerer, at der er en stigning i antallet af afviste henvisninger, så ønsker vi at nedbringe det,« lyder det fra OUH's direktør.
1 kommentar