Hospitalers 72-timers behandlingsansvar har fået blandet modtagelse
Niels Tønder, ledende overlæge på kardiologisk afdeling på Nordsjællands Hospital kalder det for en ‘rigtig god idé’ at forbedre det tværsektorielle samarbejde ved udskrivelser med aftalen. »Men jeg synes, at vi har manglet nogle værktøjer til at løse opgaven,« siger han.

Hospitalers 72-timers behandlingsansvar har fået blandet modtagelse Siden 1. februar har kommunale sygeplejersker i Region Hovedstaden haft en direkte linje til den hospitalsafdeling, der har udskrevet patienten til de kommunale døgnpladser. Det har skabt større tryghed i Ballerup Kommune, hvor afstanden til lægen tidligere virkede lang, men muligheden har også skabt mere travlhed på hospitalsgangene.

I Ballerup Kommune er der hver uge fem til otte borgere, som udskrives til en midlertidig kommunal døgnplads. Det er her, at skrøbelige og ofte ældre borgere havner, når de udskrives fra hospitalet, men ikke er stærke nok til at vende hjem. Og det er her, at Lise Lotte Pedersen arbejder som kommunal sygeplejerske. Et job, der tidligere godt kunne virke til at befinde sig lidt langt fra det øvrige sundhedsvæsen.  Aftalen betyder, at jeg altid kan få fat på...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind