Regeringens forslag om at forbyde rygning på landets erhvervsskoler, som blev lanceret i forbindelse med udgivelsen af Kræftplan IV, bliver ikke taget godt imod af regeringens egne støttepartier Dansk Folkeparti (DF) og Liberal Alliance (LA). Det skriver Altinget. Regeringens målsætning lyder, at rygning blandt børn og unge skal være afskaffet fuldstændig i 2030. Et af tiltagene er at sætte hårdt ind over for rygning på erhvervsskolerne, hvor det rygeforbud som er indført på f.eks. gymnasier, ikke gælder. Men strategien er...
Ny rapport: Bedre chancer for at overleve kræft Mulighederne for at overleve kræft er forbedret på fire store kræftområder, og forskellen mellem regionerne er nærmest ikke-eksisterende, det er hovedkonklusionerne i en ny rapport.
Skriv en kommentar
Onkologer: Keytruda som førstelinjebehandling er et stort og vigtigt skridt Europa Kommissionen har godkendt det immunterapeutiske middel Keytruda som monoterapi til førstelinjebehandling af voksne patienter med fremskreden ikke-småcellet lungekræft. Et stort fremskridt for behandlingen af danske lungekræftpatienter, konkluderer flere onkologer
Skriv en kommentar
Fejl i Sundhedsplatform lammer kvalitetsarbejdet Sundhedsplatformen leverer stort set ikke data til 16 kliniske kvalitetsdatabaser. Det lammer hospitalernes kvalitetsarbejde, der er afhængigt af at få indleveret noget nær komplette datasæt for samtlige behandlingsenheder i landet.
6 kommentarerKeytruda bliver førstevalg til visse amerikanske lungekræftpatienter De amerikanske godkendelsesmyndigheder FDA har godkendt det immunterapeutiske lægemiddel Keytruda som førstelinjebehandling til en gruppe lungekræftpatienter.
Skriv en kommentarImmunterapi mod lungekræft får amerikansk godkendelse De amerikanske myndigheder har godkendt ny immunterapi til behandling af patienter med metastaserende ikke-småcellet lungekræft.
Skriv en kommentar
Avanceret ultralyd til diagnostik af lungekræft Lungemedicinsk afdeling på Odense Universitetshospital arbejder målrettet med at raffinere brugen af ultralyd til stadig mere præcis og skånsom diagnostik og stadieinddeling af patienter med lungekræft.
Skriv en kommentar
Behandlingsansvarlig læge følger lungekræftpatienter tæt Onkologer, lungemedicinere og kirurger på Odense Universitetshospital har taget hul på en af ambitionerne i Kræftplan IV og afprøver et pilotprojekt med behandlingsansvarlig læge til lungekræftpatienter.
Skriv en kommentar
Dansk studie skal bane vejen for mere individualiseret kræftbehandling Der er behov for bedre brug af data til at guide vores kræftbehandling i en mere individualiseret retning, siger forsker bag nyt dansk studie.
Skriv en kommentar
Overlæge: Oplagt at inddrage almen praksis i screening for lungekræft I stedet for at lægge hele røntgenafdelinger ned med en national screening for lungekræft bør vi først indsnævre målgruppen. Her er de praktiserende læger en oplagt samarbejdspartner, lyder det fra Erik Jakobsen, leder af det lungekirurgiske afsnit på OUH.
3 kommentarer
Sundhedsstyrelsen i brev til overlæge: Højdosis CT er en mulighed, ikke et krav Sundhedsstyrelsen skiftede fra februar til maj holdning til, om mistanke om lungekræft kan gradbøjes, og om der ved selv den mindste mistanke om lungekræft skal henvises til kræftpakke med brug af højdosis CT-scanning.
Skriv en kommentar
Kræftens Bekæmpelse: Sundhedsstyrelsen må skære igennem Patienterne er utrygge og forvirrede, og de praktiserende læger er i tvivl om, hvad de skal stille op med patienter med uspecifikke symptomer på lungekræft. Praktiserende læger, Dansk Lunge Cancer Gruppe og Kræftens Bekæmpelse opfordrer nu Sundhedsstyrelsen til at melde klare retningslinjer ud.
Skriv en kommentar