Regeringen udskyder sundhedsreform til efter nytår Forhandlinger om finanslov og folkeskoler får regeringen til at udskyde sundhedsreformen yderligere. Den nye deadline lyder på januar 2019.

Januar 2019. Det er den nye deadline, regeringen har givet sig selv for at fremlægge en sundhedsreform. Dermed er regeringens bebudede sundhedsreform endnu engang udskudt.

Det skriver sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) i et Facebook-opslag.

»I regeringen ser vi frem til at præsentere en sundhedsreform, der vil styrke et nært, sammenhængende og trygt sundhedsvæsen,« skriver hun og fortsætter:

»Men vi må se i øjnene, at både finanslovsprocessen og forhandlingerne om folkeskolen er trukket ud. Inden jul skal en vigtig finanslov, der kan understøtte vækst og velfærd i hele landet, og en aftale om en bedre folkeskole med styrket faglighed og kortere skoledage være på plads. Det skaber i den grad politisk pladsmangel, inden den søde juletid nærmer sig.«

Hellere udskudt end uigennemtænkt sundhedsreform

Tiden inden jul bliver simpelthen for knap, og derfor har regeringen besluttet at udskyde fremlæggelsen af sundhedsreformen.

»Den fortjener god tid til at blive diskuteret, debatteret og forhandle,« skriver sundhedsministeren.

Lægeforeningens formand Andreas Rudkjøbing er umiddelbart positiv over, at reformen er udskudt.

»Det er klart, at vi hellere ser en udskudt sundhedsreform end en uigennemtænkt sundhedsreform. Derfor vil jeg også opfordre regeringen til at bruge den mellemliggende periode til at inddrage læger, regioner, kommuner og andre fagfolk, så de får en korrekt diagnose af sundhedsvæsenets problemer,« siger lægeformanden i en udtalelse.

Selv mener Andreas Rudkjøbing, at et af sundhedsvæsenets helt store problemer er, at ressourcerne ikke står mål med opgaverne.

Er regionerne købt eller solgt?

Under Folketinget åbnignstale løftede statsminister Lars Løkke Ramussen (V) lidt af sløret for regeringens tanker om den kommende sundhedsreform. Her præsenterede han et forslag om at lave 21 nye sundhedsfællesskaber, der skal bygge bro mellem sygehus, praktiserende læge og kommune og dermed sikre sammenhæng

»Målet er at skabe den organisering, der bedst muligt kan drive udviklingen af vores sundhedsvæsen frem, så et godt sundhedsvæsen bliver endnu bedre til gavn for borgeren,« sagde Lars Løkke Rasmussen i sin åbningstale.

Statsministeren kom ikke ind på spørgsmålet, om hvorvidt regionerne overlever eller ej. Og det svar må nu vente til januar.

Og det er to regionsrådsformænd – ikke så overraskende – utilfredse med.

Regionsrådsformand i Midtjylland Anders Kühnau (S) mener, at udskydelsen grænser til det uanstændige og giver helt urimelige arbejdsvilkår for regionerne, der stadig ikke ved, om de er købt eller solgt, skriver han på Twitter.

Hovedstadens regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S) stiller spørgsmålstegn ved om Venstre overhovedet selv ved, hvad partiet vil med sundhedsvæsenet, fremgår det af et tweet.

Skriv kommentar