Professor: Brug data til at overvåge sikkerhed ved brug af lægemidler 
Foto: SDU

Professor: Brug data til at overvåge sikkerhed ved brug af lægemidler  Vi kan bruge de omfattende danske registre til at opdage potentielle uerkendte problemer ved brug af lægemidler, siger professor Anton Pottegård fra Institut for Sundhedstjenesteforskning ved Syddansk Universitet (SDU).

Når først et lægemiddel er kommet på markedet, bliver det ikke længere systematisk undersøgt, om lægemidlet kommer med nogle utilsigtede bivirkninger, der ikke er opdaget i de kliniske studier. Den centrale udfordring bliver at udskille nye og uventede signaler, som måske gemmer på nye erkendelser Anton Pottegård, professor, Institut for Sundhedstjenesteforskning, Syddansk Universitet Det kan være, at lægemidlet over lang tid øger risikoen for kræft eller for at udvikle diabetes. Det bliver ofte først opdaget, når der for eksempel bliver...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind