Tak til Dagens Medicin for at sætte fokus på udvikling og anvendelse af PROM og PRO-spørgeskemaer. Der er, som bl.a. beskrevet af Niels-Bjørn Albinus i Dagens Medicin 16. april, mange faldgruber og udfordringer forbundet hermed. RKKP’s strategi 2019-2023 har en ambition om at udvikle og inkludere PRO-data i halvdelen af de relevante databaser. Ambitionen har rod i ønsket om, at sundhedsvæsenet skaber værdi for patienterne, og at vi, når kvaliteten af indsatsen skal vurderes, også anvender resultatmål, som afspejler patienternes...

Kvalitetsdatabaser skal løse basale problemer, før hospitaler kan sammenlignes Problemer med relevante beskrivelser af patientpopulationerne i de nationale kliniske databaser gør det vanskeligt – og til tider meningsløst – at sammenligne kvaliteten på forskellige hospitaler inden for flere standarder.
Skriv en kommentarGrænseløst hykleri, når Philip Morris viser bekymring for ‘de stakkels rygere’ Tobaksindustrien er ikke, og vil aldrig være, løsningen på tobaksepidemien – den er selve problemet, skriver Charlotta Pisinger, professor i tobaksforebyggelse, i et svar til Philip Morris.
Skriv en kommentar
Giv fageksperterne nøglen til indflydelse på Christiansborg Hvorfor finder universiteter, arbejdspladser og fagorganisationer det irrelevant for læger at kunne videreformidle deres viden i politiske og administrative fora og derigennem påvirke beslutningsprocesser?
Skriv en kommentar
Drømmen om et system med reel anerkendelse af sundhedsprofessionelles uvurderlige indsats Kronik: Der er som sundhedsprofessionel tilkommet en frygt for at blive udskammet og sanktioneret. Næste år skal vi blive endnu bedre til at kere os om sundhedsvæsenets medarbejdere – der er alt at vinde.
6 kommentarer
Er fødekulturen i de nordiske lande på vej væk fra den gode fødsel? DEBAT: Når vi navigerer i fremtiden for fødselshjælpen, bør vores mål være at balancere sikkerheden for mor og barn med kvaliteten af fødselsoplevelsen og kvindens helbred også på lang sigt, skriver overlæge og jordemødre.
1 kommentar
OBS: Oplysning til beslutningstagerne om speciallæger DEBAT: Mit budskab til beslutningstagerne til hvert et eneste møde på de bonede gulve er: Nej tak til øget optag på medicinstudiet, ja tak til, at alle læger kan blive speciallæger, skriver Camilla Noelle Rathcke.
Skriv en kommentar
Dansk Psykiatrisk Selskab: En fælles organisation er den rigtige vej at gå DEBAT: Trods relevante bekymringer, mener vi stadig, at en sammenlægning af psykiatrien og somatikken er den rigtige vej at, skriver Dansk Psykiatrisk Selskab.
Skriv en kommentar
Til gavn for patienterne: Luk ikke ned for lægers forskningsmuligheder DEBAT: Læger med en ph.d.’er bidrager til at gøre Danmark attraktivt i den globale konkurrence om investeringer inden for life science-området. Det må regeringen ikke fjerne i en sundhedsreform, skriver Ida Sofie Jensen og Camilla Rathcke.
Skriv en kommentar
Ældremedicin er en vigtig spiller nu og i fremtiden DEBAT: Med kun 185 aktive geriatere i Danmark ud af 17.000 speciallæger, går sundhedsvæsenet en skrøbelig fremtid i møde. Vi har brug for en handleplan og uddannelse af flere geriatere, hvis vi skal undgå ulighed i mulighederne for ældre patienter.
Skriv en kommentar
Generalisterne kommer, men ikke af sig selv En revision af den lægelige videreuddannelse skal give os et bedre match mellem patienternes behov og lægernes kompetencer, mere fokus på faglig bredde og øget fleksibilitet. Men generalisterne kommer ikke uden opgør med måden, vi er vant til at uddanne speciallæger på, eller uden en ændring af strukturen i sundhedsvæsenet. Heldigvis er begge dele på vej, skriver Dan Brun Petersen.
Skriv en kommentar
Reformer kommer og går – patienter og personale består Den medicinske og teknologiske udvikling vil formentlig unødvendiggøre og overgå reformer, der igen forsinker dagligdagens arbejde i sundhedssektoren, skriver tidligere hospitalsdirektør Peder Jest.
Skriv en kommentar