Privathospitaler fusionerer Erichsens Privathospital i Charlottenlund og Bekkevold Klinikken i Hellerup bliver i løbet af de næste måneder til ét selskab.

De to nordsjællandske privathospitaler Erichsens og Bekkevold har indledt en fusion, meddeler de to virksomheder i en pressemeddelelse.

»Både Erichsen og Bekkevold beskæftiger sig i dag med de samme specialer, og der er derfor et stort fagligt og økonomisk ræsonnement i, at vi slår os sammen. Sammenlægningen betyder, at vi samler den høje faglige ekspertise, som begge steder i dag besidder på ét sted og samtidig opnår et større patientgrundlag til stor gavn for både kvaliteten og patientsikkerheden,« siger overlæge Thomas Kiær, administrerende direktør på Center for Rygkirurgi, der er moderselskabet bag Bekkevold Privathospital.

Fusionen sker kort tid før Erichens Privathospital kan fejre 30 års jubilæum, og det nye navn for det fusionerede selskab bliver Bekkevold Privathospital.

Fusionen forventes gennemført i foråret 2011, og privathospitalet kommer derefter til tilbyde udredning og behandling indenfor blandt andet mave-tarm-kirurgi, urologi, plastikkirurgi, ortopædkirurgi og behandling af øre-næse-halssygdomme.

Ramt af finanskrisen
Hospitalsfusionen er den seneste i en periode med store omvæltninger blandt nordsjællandske privathospitaler og -klinikker.

Kort før jul drejede Søllerød Privathospital nøglen om efter to år med økonomisk lavvande, og samme skæbne led Furesø Privathospital i maj 2010.

Når Erichsens og Bekkevold nu går sammen er det da også delvist på grund af økonomien, siger Thomas Kiær.

»Sammenlægning af de to hospitaler sker først og fremmest for at sikre en fortsat høj faglighed og kvalitet i vores behandling af patienterne. Men der er ingen tvivl om, at vi som alle andre har mærket konsekvensen af den økonomiske krise,« siger han.

En undersøgelse blandt 22 medlemmer af privathospitalernes brancheforening, BPK, viste sidste år, at takstreguleringen i 2009 og og generelt faldende efterspørgsel på privathospitalernes ydelser har gjort indhug i regnskaberne.

Hos undersøgelsens deltagere faldt omsætningen fra 78,6 mio. kr. på det udvidede frie sygehusvalg fra juli til september 2008 til 36,6 mio. kr. i samme periode i 2009. Altså mere end en halvering.

Konkurserne er da heller ikke afgrænset til privathospitaler med base i nordsjælland. I 2010 måtte Aleris lukker sin afdeling i Odense, og også Vejlefjord Børneneurocenter måtte bukke under for den dårlige økonomi.

Skriv kommentar