Biogen: Danmark går enegang med restriktioner på brugen af Spinraza Store lande som Italien, Tyskland og Frankrig har ifølge Biogen ikke opstillet restriktioner for, hvilke patienter med spinal muskelatrofi, der kan få tilbudt behandling med Spinraza.

Mens Medicinrådet på sit møde torsdag afviste at anbefale lægemidlet Spinraza (nusinersen) som standardbehandling til patienter med spinal muskelatrofi (SMA), har en række større europæiske lande allerede besluttet at tage Spinraza i brug. Det fremgår af en oversigt, som producenten Biogen har udarbejdet. Ifølge oversigten er Danmark det første europæiske land, hvor der indføres restriktioner på hvilke typer SMA-patienter, der kan få tilbudt behandlingen. Biogen Danmarks adm. direktør Janne Harder er tvivlende overfor, om Medicinrådets vurderingsmodel overhovedet er egnet til...

Denne artikel er forbeholdt abonnenter.

Log indEller opret en brugerprofil for at få adgang til artikler.Opret konto

Få Dagens Medicin gratis i 14 dage.

Tilmeld dig vores ugentlige nyhedsbrev og få gratis adgang til artikler på dagensmedicin.dk i 14 dage. Prøveabonnement er uforpligtende og udløber automatisk efter prøveperiodens udløb.


Allerede bruger? Log ind