Selvfølgelig skal der prioriteres i sundhedsvæsnet, som alle andre steder i samfundet. Prioritering sker hver dag på mange niveauer i samfund og sundhedsvæsen. Folketinget, regionsråd, Medicinrådet, sygehusledelser, afdelingsledelser, læger, borgere og patienter m.fl. prioriterer hver dag deres tid, budget, medarbejdere, medicin og meget andet. Prioritering handler ikke om at gøre det bedst mulige med alle tænkelige ressourcer og indsatser kontra slet ikke at foretage sig noget og patienten dør. Som alle andre steder findes der en zone, hvor man kan...
Enklere regler omkring journaladgang, tak Adgang til journaloplysninger i EPJ – »straffes med bøde eller fængsel indtil 4 måneder«.
Skriv en kommentarPjækkebøder til patienterne – er det vejen frem? Før vi indfører disse gebyrer til samfundets absolut svageste, nemlig de svært syge, bør vi optimere vores rutiner for påmindelser.
Skriv en kommentar10 gode råd til at overleve Sundhedsplatformen Der er en vej gennem Sundhedsplatformens åndløse mørke. Men det kræver nogle særlige greb, som kommer her:
3 kommentarerKlinisk biokemi – et ligegyldigt speciale? Klinisk biokemi er blevet undervurderet i forbindelse med Sundhedsplatformen, og problemerne har hobet sig op. Læren er, at også mindre synlige specialer skal inddrages fra begyndelsen, ellers kan det gå helt galt.
Skriv en kommentar
Man kan sagtens få sjællandske speciallæger til at arbejde 100 km fra Rådhuspladsen uden tvang DEBAT: Ved at øge antallet af praktiserende speciallæger vil man kunne afhjælpe et generelt behov for specialiseret lægehjælp, også i de områder hvor borgerne i dag har langt til behandling, skriver praktiserende neurolog.
2 kommentarerVærktøjskassen er ikke tom: Der findes behandling til patienter med kroniske smerter KOMMENTAR: Mange af de teknikker, vi anvender i specialiseret regi, kan med fordel integreres i almen praksis, skriver en gruppe overlæger i smertefaget.
2 kommentarer
Praktiserende læge: En afvisning af en ambulant patient er et misfoster, der afføder dårlig stemning DEBAT: Mit ønske til den nye reform af sundhedsvæsenet er, at det skal være forbudt at afvise en ambulant henvisning (altså en patient) fra den praktiserende læge til sygehuset, skriver Helene Larsson.
1 kommentar
Lægeforeningen og Apotekerforeningen: Sundhedsvæsenet kan frigøre ressourcer med generisk ordination Debat: Læger vil få mere tid til patientbehandlingen, hvis de ikke skal notere handelsnavne,styrke og pakningsstørrelser, men alene skal forholde sig til aktivstof i lægemidlet, dosis og behandlingens varighed.
Skriv en kommentar
En investering i en kommende kollega er en god og langsigtet investering DEBAT: Vagtdækning med medicinstuderende kan aflaste fast personale og skabe ledere og kommende kolleger, der forstår og kan tilpasse sig kommende generationer af sundhedspersonale, skriver formand for FADLs Vagtbureau.
Skriv en kommentar
DSAM-næstformand: Generisk ordination er nøglen til patientsikkerhed og forsyningssikkerhed DEBAT: I en tid med fokus på effektive arbejdsgange og pres på lægepraksisser er det spild af ressourcer, at læger skal bruge tid på at trykke på de rigtige knapper frem for at behandle patienter. Derfor er det på høje tid, at generisk ordination og moderniseret brug af recepter bliver standardpraksis i Danmark, skriver Maria Krüger.
Skriv en kommentar
En kvalitetsdatabase for kejsersnit er vejen til bedre kejsersnit DEBAT: Kejsersnit et er det hyppigst udførte operative indgreb i Danmark, men der er store mangler i vores viden på området . Vi undrer os derfor over, at vi ikke kan få etableret en kvalitetsdatabase for kejsersnit, skriver to gynækologiske overlæger.
Skriv en kommentar